perjantai 23. joulukuuta 2011

Kylpyä & Askaretta

Klo6 / 14,2 / 80% , vielä puhdas taivas, pilvenlomparetta nousussa.

Kielisellaista siis: matkalla altaille evässuolaista leipomojonossa hankkimassa ollessa, vieressä seissyt pari huomasi:" titta, finskt bröd", johon naurahtaen totesin, jottei kyllä löydy moista könttyä suomalaiselta pullatiskiltä. Mutta teillähän on ne herkulliset "karelska piroger", jolloin Vaari yhtyi sillä mainiolla riikinruotsillaan keskusteluun, josta kehkeytyi sympaattisen tukholmalaispariskunnan kanssa kiehtova rupatteluhetkonen.

Kaksi allaspäivää = Mummo vaaleine silmänympäryksineen tiukassa panda-lookissaan ja Vaari inkkarivaiheen läpikäyneenä kahdehdittavan ruskeana (mikä lie laukkuryssä aikanaan suvussa visiteerannut..), joten ihmekös tuo, että hänelle asioidessamme todettiin iloisesti, mutta tehän olettekin espanjalaisia. Seurannut tulviva puheryöppy jäi kyllä ansaitsemaansa samankielistä vastausta vaille, mutta itse asia hoitui - kuten aina - kyllä. Mikä kohteliaisuus kuiteskin!

Normisellaista askaretta tänään: siivous  = ulkokäyttökokoisella harjalla pikimustia palleroita (mistä tuollaisia kammotuksia sikiää??) jättirikkakihveliin ja äkkiä mopilla perään. Imureita ei juuri tunneta/käytetä, mutta jos vielä reissua pukkaa, rikkaimuri on satavarmasti potentiaalinen matkakumppani.

Rahanrevintää seinästä, eipä masiina suostu sinnikkäistä yrityksistä huolimatta tyrkkäämään pyydettyä 500,- kerralla, vaan tyytyy tuikkaamaan 300,-. Luulisi, että olisivat taloudelliset nuopeat olosuhdanteet huomioiden ohjelmoituja niin näppärästi, että kun extranjero vain hipaisisikin withdrawalia, apparaatti riemusta vinkaisten syytäisi fyffeä törsättäväksi  kaiken minkä kate antaa myöten.

Mimosa-pesulasta noukimme sarjasta ei-juu-vaarinhousut . Matka jatkuu joulumarkkinoille Plaza de Europalle, joka Charcon-aukion ohella on keskeisin tapahtumapaikka. Siellä on kolmatta ja vimppapäivää "Craft's Chirstmas Market of PdlC" with the participation of 31 artisans.

Jouluaterian herkuttelemme jo tänään lempparipaikassamme nimeltään "La Papaya". Huomenna sytytämme kynttilät ja tapastelemme terassillamme.

Esikoiselle & Miniäiselle, Kuopukselle & Miniälle, Murmeliviisikolle, Hra R:lle & nti T:lle:

Feliz Navidad, Ano Nuevo y Reyes!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti