maanantai 12. joulukuuta 2011

Kujat, kadut ja kulkijat...

Puerto on täydessä, tyylikkäästi toteutussa joulutällingissään: parvekkeilta loistavat valoviritelmät ja punanuttuiset joulupukit kiipeilevät seinustoilla kohti ikkunoita ja parvekkeita. Puistot on koristeltu tuhansin puna-valkoisin joulutähti-istutuksin. Viihtyisiä ja ilmavia keitaita suihkulähteineen löytyy useita kuin myös luppoisia levähdyspenkkejä meille enemmän-elämää-nähneille ikäpolville.
Bilehileet puolestaan kansoittavat saaren etäläkohteet.

Entäs sitten nuo ryhdikkäät, hurmaavat senoras y senoritas: vimpan päälle viritetyt kampaukset, suorastaan taideteolliset ehostukset. Lapsoset ja nuoret l. los chicas y chikos, kauniisti sävyttäen asustetut, kiharretut/geelitetyt. Charmantit donit y caballerot: kengät kiiltävät, parturit osaavat.
Me extranjerot ja residenciat: volyyminlisäys tammi-lokakuu vs. 2010 peräti  27%, suomal. talvehtijoita n. 1.500 ja vakkariasukkeja n. 370; englantilaiset ja saksalaiset johtava matkailutilastoja.

Olemme siis varsin heterogeeninen, kaikenkirjava- ja kattava joukkio. Kokomokoma, kiehtova sulatusuuni, PdlC.

Afrikkalaisia krääsä- ja tingeltangelikaupustelijoita on entistä runsaammin, ei päällekäyden tahi häiriten. Ravintolakeittiöissä hääräävät monasti aasialaistaustaiset kokit, eivätkä toden totta suinkaan aivan turhaan. Katusoittajia ja -laulajia ynnä patsaspönötteijöitä joka lähtöön. Omassa kotitalossamme asuvat valtaosin omistajat itse, meitä erimaalaisia hyyryläisiä on vain muutamia ja Me2 olemme ainoat suomalaiset, - excellente!

Liikenne kapeilla, kiemurtelevilla kujilla ja kaduilla sujuu juoheasti. Komeita kiiltäväkromisia Harrikoita & muita järeitä menopelejä murahtelee pirssien seassa. Jalankulkijat ovat korkeassa arvossa. Jos kaukana kadunreunuksesta l. rottuaarista edeä pienessä päässä vilahtaa ajatuksenpoikainen lähitulevaisuudessa käyttää suojatietä, pysähtyvät autot jarrut kirskuen oitis niille siunaaman sijoilleen. Sakko muusta hyi-tuhmaa-käytöksestä on ratevat 600,-; sanktio todella toimii. Kolmen aiemmin mainitsemani lisäksi on saarelle 2010 perustettu vielä varuiksi Policio Canario. Kuinkahan luonnikkaasti nämä neljä eri organisaatiota keskenään toiminnalllisesti mahtavat limittyä??
Kotiinpalattua ollaankin sitten taas jonnin aikaa kypsää kauraa & kelpo potentiaalia töytäisynkohteiksi...

Aikarauta ilmoittaa 17.00, +20,9, 67% pientä poutapilvelä ja tyven.

Tudo bem:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti