torstai 15. joulukuuta 2011

Adventtiaikaa & aurinkoa

Aamu6 / 14.1 / 55% ja tähtösiä kirkkaalla taivaalla. 16.44 /  20,8 / 65% pilvetöntä.

Charcon palmut ovat saaneet kiipeilevät joulupukkinsa ja lahjapakettinsa hileineen. Kaupunki järjestää vapaaehtoisvoimin erilaista viihdyttävää ohjelmaa, konserttia, myyjäisiä jnpp. "para todos portuenses y visitantes", joihin ensinnämainittuihin uskaltaudumme ja haluamme lukeutua. Tällä viikolla iltaisin alkaen 20.00 on mm."Folk music in the street", erilaiset ryhmät esiintyvät kulkueina, jotka kävelykadulla kun asuntomme sijaitsee,marssivat terassimme alta. Aitiopaikat, mutta, mutta: korkeanpaikankammoisena Mummo kietoutuu liaanin lailla tiukasti Vaarin ympärille ja Vaari boan lailla kietoo pitkät käsivartensa lujasti Mummon ympärille,  yhteispelillä onnistuu nämä kulttuuririennotkin...

Ensinnä hiippaili parikymmenpäinen  punapukuinen, hiippalakkinen tonttujoukko rummuin ja trumpetein vauhditettuna ja sitten uskomattoman kaunisääninen kuoro kansallispuvuissaan teemalla: "Feliz Navid y Prosperous Ano Nuevo". Hattu kiersi aina kuppuloiden kohdalla ja tuotto menee puhtaana vähempiosoisten hyväksi. Ihailtavaa!!

Tiistaina kävimme tutustumassa naapuritaloon pystytettyyn laajoihin seimi- ja  Itämaan tietäjät pienoismallirakennelmiin ja kaikkine pikkuruisine pöydänkattauksineen, ahjoissa ja takoissa palavine valoineen ja tulineen on vaatinut uskomattoman määrän työtunteja. Hiljennyimme ihailemaan. Lucia kulkueen olivat organisoineet paikalliset oppaat ja ruotsalainen kirkko, 20-päinen joukko viritteli söötisti perinteitä kunnioittaen ja saivat meiltä katsojilta ansaitut aplodit ja toivotukset sekä kiitokset.


Paluutungoksessa kulkeen jäljessä pitkissä rappusissa Vaaria vaaritti: isä lapsenrattaineen oli hiukka hakusassa etenemisessään, jolloin Vaari tarttui rivakasti rattaiden toiseen päähän ja tästä äkkinäisestä otoksesta äimistyneen säihkähtäneenä vauvelin Iskä tietty tempaisi takaisinpäin sarjasta: "Minun lastani ette kyllä vie", ennen kuin hoksasi...
Sitten tuli taas konsensusta ja sitä positiivista palautetta; aina joskus uskoo vahvasti siihen, että antaessaan saa!

Tänään avasimme auringonottokauden, aamu oli pilvetön, joten kipitimme Cafe de Parisin pressojen kautta Lago Martianezin merivesialtailla Gran Canarialta 1984 ostettu ikiSnoopypyyhe tekstein "I was born to sleep in the sun" tiukasti kainalossa. Köllöttelimme kolme tuntia aaltojen pauhua kuunnellen.

Elämä on soljahtanut kahdessa viikossa uomiinsa,  on siivottu, vaihdettu lakanoita ja ihmetelty niiden kokoa ja koostumusta, ostettu "omat" tyynyt, hienosäädetty keittövimpottien varustetasoa, käyty pesulassa ja muuta arkeen ja asiaan kuuluvaa.

Jatkamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti