tiistai 20. joulukuuta 2011

Angry Birds

:ejä edustaa reviiritietoinen, tiukkapipoinen kanariankyyhky, kahta yksilöä ei mahdu samalle antennille kökkimään. Normipulut ovat sopuisampia, mutta niillä onkin kujertelut & kuhertelut meneillään. Erikoista  noin energiataloudellisesti on kyyhkyjen iltapäivä-illaansuuparveilulento, näennäisesti täysin päämäärätöntä pyörähtelyä. Korkeimman talon katolla pitää pesää uljas merilokkipariskunta, jonka tuulten hyväksikäyttöä  laskeutumisliidossa ei voi kuin ihastella,- tyylipuhdasta menoa! Yksi ainokainen Hawk:kikin kiertelee saalista tähyillen, laji unidentified.

Vastapäisessä palmussa pitää puolestaan majaa kottaraispari. Sieltä pelmahtelee myös moniaita sirkuttelevia ja iloisesti viserteleviä, nähtävästi endeemisiä, pikkulintusia. Kaksi kaunista vihreänkeltaista, aerodynaamista yksilöä piipahti tuossa terassinkaiteella tervehdyskäynnillä.

Pääskyjä, haarasellaisia kaartelee korkealla taivaalla. Pari vuotta sitten näimme ensimmäiset  vasta hiukka ennen kotiinpaluuta maaliskuussa.Yksi ihan rehellinen talitinttikin onnistuttiin bongaamaan.

Hauskat vihreät, kaameasti kirahtelevat papukaijat, samaa sorttia kuin Corralejon Las Marismaksessa, vierailevat auringonpaisteessa palmussa popsimassa niiden vähiä hedelmiä.

Taivaalla liitelee viikonloppuisin iloisenvärisiä varjoja huimapäineen, villeinä ja vapaina, - taatusti arjen yläpuolella! Jos vain uskaltaisin....

Muita hönninkäisiä on - thanks God - hyvin harvakseltaan: kolmen tavatun ja julmasti Sir Galahadin murhaaman "filistealaisen" lisäksi päädyimme yhtynä iltayönä inisevän, turhan ovelan itikan jahtiin; aina kun sytytimme valot, tuo kavala otus häippäsi/hiljeni oitis. Asialla muuten väliä, muttei tänä päivänä tiedä, mitä pöpöohjuksia kantavat. Tuhon omaksi loppuvimeksi joutui tuo onneton tyyppi.

Jouluviikolla kun mennään, myös niitä valkoisia ihmishahmoisia siivekkäitä on tonttujen ja pukkien lisäksi baanalla. Meillä on jouluherkut (juustobrickaa yms. tapastellaan aattona) hankittuina ja yhteiseksi joululahjaksi investoimme ( 5,95)  uuden pressokeittimen (perkolaattorimallisen kaasulla pulputtavan), talon omasta pikkuruisesta hönkäsi ilmoille tosin vallan mainio kahvinaromi ja kahvitusfiilis, mutta kun Vaari viritti somat kupposet tarjolle, oli pakko huikata:" very nice, but where is the coffee??"

Tonttuillaan:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti