torstai 20. heinäkuuta 2017

Terveisiä Naivistit Iiittalassa - näyttelystä...


"Naivistit Iittalassa. Satojen tarinoiden kesä"

Perinteiselle kesäretkelle hurautettiin viehkoon, vanhaan puukoulumiljööseen oitis, kun oli saatu perhepäivällisten iloisen touhun ja tohinan jäljiltä maata jalkojen alle. Tässäpä hilpeä kesäinen väripläjäys ei ryppyotsaisille:

Mia Bergvist:


"Naivistit Iittalassa -näyttelyn kuraattori Hannu Castrén on kutsunut kesän 2017 näyttelyyn 48 taiteilijaa. Mukana on useita uusia taiteilijanimiä jo mukana olleiden lisäksi. Naivistien näyttelyn henkeen sopii, ettei se muutu kertaheitolla joksikin aivan toiseksi, vaan kehittyy vähitellen. Luonnollisesti jokaisen mukana olevan taiteilijan teokset ovat aivan uusia.
Tänä vuonna Suomi täyttää 100 vuotta ja juhlaa vietetään mitä moninaisimmin tavoin. Naivismiin aiheet tulevat keskeisesti tekijöiden elämästä ja ovat siis elämäkerrallisia. Naivismi on siten kuin visuaalista muistelua ja tarinoiden kerrontaa. Näyttelyn nimi SATOJEN TARINOIDEN KESÄ viittaa sekä juhlavuoteen että tähän naivismin historialliseen perusolemukseen. – Juhlavuosi ja naivismi ’synkkaavat’ siis hyvin yhteen.

Onhan naivismi toki paljon muutakin, kuten nykytodellisuuden tarkkailua, huikeaa fantasiaa ja riemullista satuilua huumorimeininkiä yhtään unohtamatta. Naivistit Iittalassa 2017 sisältää myös suomalaisen naivismin merkittävän ja rakastetun maalarin Martti Lehdon (1933-2016) muistonäyttelyn."

Törmälä Helena: Evakkoon lähtö


ja Muistojen kotiniemi kaukana Karjalassa:


Männistö-Koski, Raija:   kesäheinätytötViikilä, Eino: Kevät toi maalarin:


Martti Lehto:


Kettujen perheonnea:Alsta, Kaarinan pingviinitrio


Riitta Kolari:
Kukin taaplaa tyylillään ja elää omassa paratiisissaan:
Mutta mepä karautimme täyttä sudenlaukkaa Burger Kingiin Whoppereille ja sitten soul & body tankattuina massut pömpöllään hykerrellen kotiin kunnon pressoille. Saaliina tukuisa kesäinen keikaus täynnä hyvänmielen hyrinää ja lomamoodille heittäytymistä.....

Engvall, Stina: MenninkäinenMenninkäisenä:

8 kommenttia:

 1. Haloo Menninkäinen!
  Iittalaan pitäisi päästä, näyttää olevan ihan huippunäyttely tänä vuonna.
  Rakastuin ihan oikeasti noihin Stina Engvallin maalauksiin <3

  VastaaPoista
 2. Haloo ja kiitos Saarentyttö! Sama vika: totesimme miehen kanssa molemmat jälkipuinnissa, että Engvall oli tämän näyttelyn helmi ja löydös:) Hänen tapansa yhdistää sinisen ja ruskean sävyjä on rauhoittava ja tasapainoinen. Tuossa näyttelyn linkissä hän totaa näin:

  "Kun Stina Engvallilta on tiedusteltu hänen maalaustensa teemoista, hän on vastannut kysymykseen kahdella eri tavalla. Ensimmäinen vastaus korostaa suoraa havaintoa:

  Saan innoituksen ohimenevistä sudenkorennoista ja nokkosperhosista. Salamannopeat liskot, mustarastaan laulu ja merikotkan liitely taivaalla luovat ideoita teoksiini kuten myös kristallinkirkkaat talviyöt, pakkaskiteet ikkunoissa ja kevätauringon muodostamat jääpuikot.

  Toisaalta hän on korostanut luonnosta inspiroitumisen lisäksi kirjallisuuden, musiikin ja matkustamisen merkitystä. Viime vuosina hän on paneutunut muun muassa pohjoisten kansojen mytologioihin sekä Suomen kansan satuihin ja tarinoihin." Se on kaikki siinä:)

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti tänän kesänä pääsen tuonne, parina vuonna jäänyt välistä. Inspiroivia kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SusuPetal, pidänpä peukkuja Sinulle, jotta pääsisit piipahtamaan tässä hauskassa ja inspiroivassa kesätapahtumassa:)

   Poista
 4. Iittalan naisvistit on joka kesän hauskuuttaja. Vielä edessä, ehkä vieraitten kanssa ensi viikolla käymme.

  Sinun kuvailustasi retkestänne sain lisää puhtia, Iittalaan olisi päästävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cara näin on, tapahtuma joka on ollut ohjelmassa hurjan pitkään, vaikka muut kohteet ja näyttelyt elävätkin. Toivon lämpimästi, jotta puhti piisaa ja löydät itsesi vieraittesi kanssa puukoulun portaita natisuttamasta:)

   Poista
 5. Hei Eeva Kylmänen; isosti tervetuloa mukaan matkalle ja kommentoimaan! Toivottavasti viihdyt näillä polveilevilla poluilla:)

  VastaaPoista