tiistai 16. elokuuta 2016

"Varpaat vedessä" - 28. Naivistit Iittalassa 2016...


"Varpaat vedessä Iittalan naivistien 28. kesänäyttely palaa luontoon ja tuhansien järvien rannoille. Hämeenlinnan kaupungin vuoden teemaksi on valittu
Luonto ja vesi. Tiedättehän aurinkoisen kesäpäivän, kun voi istahtaa laiturin päähän ja suunnata katseensa järvimaisemaan samalla, kun varpaat sukeltavat veteen. Kesänäyttelyssä pistää varpaansa veteen 43 naivistitaiteilijaa eri puolilta Suomea. Taiteiljavalinnat on tehnyt naivismia ihaileva kuraattori
Hannu Castrèn. Lisäksi hän on kutsunut näyttelyyn naivismin grand old ladyn, hämeenlinnalaisen Aura Jylhä-Vuorion (s.1931). Jylhä-Vuorio on ikonimaalari, minkä voi tunnistaa hänen naivistisissa maalauksissaan käytetystä tekniikasta. Maalaus: Kia-Maria Aho: Lemmenlaiva. (Esite)

Ettei ihan viimetippaan niin piipahdimme eilen perinteeksi muodostuneessa kesäiloittelussa ja hyvänmielen tankkauksessa. Aura Jylhä-Vuorion  harmoninen värimaailma ja selkeä  esitystapa miellytti silmää ja ihastutti:


Kiinnostavin oli ilman muuta José Räsäsen tuotanto erilaisuudessaan ja pienimuoitoisuudessaan. Hento väriskaala yhdistettynä vahvaan viivanvetoon tuotti tulosta.


Ihka ensimmäistä kertaa purskahdimme taidenäyttelyssä ääneen nauramaan
Eino Viikilän teosten ja veistosten äärellä. Jokainen koiranomistaja tuntee tämän vetoavan katseen: "Mitäh,ei mitään ruokaa".Tällä ei-koskaan-yhtään-ruokaa-nääntyy-nälkään- vetoomuksella onnistui koirakaksikkomme uunottamaan jonkin aikaa jokaiselta kotiintulijalta aina uuden annoksen, kunnes maastonakin pulleroituminen herätti vahvat epäilyksemme ja siirryimme R(uokittu)/U(lkoilutettu) - lappusysteemiin....
kuin myös "Pikku lemmikin" sarjasta aina on tilaa vielä yhdelle lemmikille:Sylissä ei ole temppu ei mikään maastonakilla, mutta irlisuroksen kera toteutettuna  se onkin kokonaan eri juttu....

Koska tämä ei millään muotoa ollut sirosti-pikkusormi-kippurassa turnee niin kotimatkalla kurvasimme banaalisti tietty mussuttelemassa Kings Burgerin "Whopperit" massuun ja hyristelimme hyvillä mielin kotiin.

Ryppyotsaisuuden vastaiskussa:

4 kommenttia:

 1. Sama paikka on vierailtu. Nuo patsaat on niin hauskoja :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Mai! Hauska paikka jo alkaen puurakennuksen tuoksusta ja natisevista portaista.. Kuvineen ja pysteineen valaisee tuhruisenkin päivän ja mielentilan. Iloista viikonjatketta:)

  VastaaPoista
 3. Tuo Iittalan vanha puukoulu tuo aina hyvän mielen. Itse käyn siellä heti alkukesästä, että ei vaan jää väliin. Nyt pääsin uudestaan, niin hauskasti palautui mieleen ne ääneen naurattaneet työt lukiessani sinun kirjoitustasi. Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Arkea ja vakavaa tulee itsestään, mutta tämä hauska on helpon hankinnan takana. Kiitos ilahduttavasta kommentistasi ja viikonkululle hymyilevät jatkoa:)

  VastaaPoista