torstai 12. helmikuuta 2015

Pahoja & pikkuruisia pinteleitä... Kanarian saarten asukkaista 35,5 % eli 752.131 henkilöä elää  köyhyyden tai  syrjäytymisen uhan alla. Luku on vähentynyt 2,7 %:lla sitten vuoden 2009, jolloin nakutti huimat 803.725 yksilöä. Saarten väkiluku on kasvanut viime vuosina: 2.103.992 henkilöä v. 2009 ja vastaavasti 2.118.679  vuonna 2013  =  0,7%:n lisäys. Espanjan kansallinen  lukema on 27,3% . Vaikeudet kohdistuvat erityisesti nuorempaan ikäluokkaan ikähaarukassa 16 – 30 vuotta. Keskiluokka on maassa huventunut, mikä on yksi seikka ja toinen on köyhien siirtolaisten tulvan palauttaminen takaisin alkuperämaihinsa.  (El Dia 11.2.2015) Tämä on paha pinteli!
Siihen pikkuruiseempaan puristui  suihkuraikkaana ja freessinä  Mummo astuttuaan läppäri  yms. arsenaali kainalossaan, ei kuitenkaan  eikä tietenkään  iPhonea fölissä, vaan tiukasti kämpillä jemmassa,  viidennessä kerroksessa hissiin ja painettuaan nollaa. Hisseissä, jos jonkinlaisissa,  olen tähän ikään  jo hyvinkin ajaa hurautella milloin minkäkinmoisen natinan ja kitinän säestyksellä  ylös-alas.  Aina joskus mielessä on vilahtanut aatos kyytivälineen jumittumisesta kerrosten väliin. Tällä reissullahan on ehtinyt melkoinen määrä  ennekokematonta keljua, jos sitten myös vastaavasti paljon mieluista ja hykerryttävääkin, tapahtua, joten kun viitosen ja nelosen välillä hytkähti ja liukuovi hiljalleen alkoi avautua paljastaen karua harmaata betonia, niin….  En nyt viitsi saatikka kehtaa toistaa päräyttämääni verbaalista ryöppyä!


Passeli paniikkihäiriöriiviön paikka  elikkä ei kuin itsekseni hokemaan: rauhoitu, laske kymmeneen ja hengitä tasaisesti. Kaikki ihan kivoja, relevantteja  ohjeita, jos ne voi tarjoilla jollekin muulle kuin itselle kyseisessä tilanteessa, josta ei tilannekomiikkaa juuri sillä hetkellä irronnut. No sitten vaan vähemmän raikkaana ja freessinä painelemaan nappuloita yksi kerrallaan ihan testimielessä ja lopulta kuin ihmeen kautta liukuovi alkoi sulkeutua ja vankila nytkähti notkeasti kohti alakertaa.  Silleen. 


Toki tämä koettelemus on yksi hiekanjyvä aavikolla ensin mainittuun haasteelliseen tilanteeseen verrattuna. Toivon hartaasti, että  tuokin dilemma hiljalleen ja ajan kanssa helpottuu, sen syistähän riittäisi ruodittavaa  muutaman trilogian verran;  mitään patenttiratkaisua tai taikasauvan heilutustahan ei asiantilan  korjaamiseen löydy.
Tänään on suuri ilta PldC:ssa: valitaan vuoden karnevaalikuningatar ja meno tästä etiäpäin on sen mukaisesti  24/7!!
Voihan rähmä:
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti