maanantai 19. toukokuuta 2014

"Koodinimi yöhaukka" / Night Heron" - ex Libris....

Sattuipa kirjan nimi  somasti ja ornitologisesti juuri tähän päivään sopivasti, koska aamusella saapui ensimmäinen pääskypari aavistuksen aikataulustaan etuajassa. Kolmen viime vuoden aikana on nimittäin kaarreltu taivaallemme ajalla 20 - 22.5.!

"Koodinimi yöhaukka / Night Heron - a novel of China, and espionage", Adam Brookes, 2014, Minerva Kustannus Oy, 438 s., suomennos Anu Heino.

Minerva_kustannus : Koodinimi Yöhaukka : 9789524928519
"Adam Brookes on syntyjään kanadalainen. Hän on opiskellut Lontoossa mm. kiinan kieltä ja journalistiikkaa sekä toiminut BBC:n kirjeenvaihtajana sekä Kiinassa että Indonesiassa. Nyttemmin hän työskentelee BBC:n radion ja television palveluksessa Washingtonissa, mistä käsin hän on tehnyt reportaasimatkoja mm. Pohjois-Koreaan, Irakiin, Afganistaniin ja Mongoliaan."(Teoksen lievelehti)

"Kiinalainen rangaistusvanki karkaa työleiriltä 20 vuoden eristyksen jälkeen ja onnistuu kuin ihmeen kautta pakenemaan takaa-ajajiaan halki Koillis-Kiinan talvisen erämaan. Kauan sitten hän oli Yöhaukka, joka myi salaisia tietoja Isolle-Britannialle. Nyt hän on Kiinan valtion vihollinen
  - ja hengenvaarassa, kodittomana modernissa valvontayhteiskunnassa.

Saadakseen uuden identiteetin ja brittipassin hän etsii kontaktia Britannian salaiseen palveluun, mutta vanhoja kanavia ei enää ole; hänellä ei ole käytössään muuta asetta kuin vanha koodinimensä Yöhaukka.

Monien yhteensattumien kautta hänen yhteydenottoyrityksensä ohjautuvat Pekingissä toimivalle englantilaiselle lehtimiehelle Philip Manganille, joka pahaa aavistamatta joutuu keskelle elämänsä suurinta seikkailua." (Takakansi)

Tämän Brookesin esikoisteoksen seikkailu alkaa ja etenee juoheasti. Kirjailijan paikallistuntemus tuottaa tulosta onnistuen oivasti ja aidontuntuisesti välittämään kiinalaista kulttuuria ja miljöötä samalla kuljettaen lukijansa joustavasti mukaan katujen, kujien sekä tapahtumien vilinään. Samoin lehtimiestausta näkyy tekstin laadussa ja luonteessa oivaltavan näppäränä. Henkilögalleriaa ei paisuteta vaan se pysyy riittävästi profiloituna paketissa.

Kerrassaan jämptisti lukuun passeli teos näin +27,4-asteisessa kelissäkin!


Helteen hoteissa:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti