tiistai 20. toukokuuta 2014

"Grace Monacon ruhtinatar - ex Libris....


"Grace of Monaco - Grace Monacon ruhtinatar", Steven Englund, WSOY Bon, 2014, 647 s., suomentanut Hanna-Liisa Timonen.

"Auto-onnettomuudessa vuonna 1982 kuollut Monacon ruhtinatar Grace oli päähenkilö yhdessä viime vuosisadan kuuluisimmista rakkaustarinoista. Saamastaan runsaasta julkisuudesta huolimatta Grace Kelly on jäänyt henkilönä etäiseksi. Tässä teoksessa, jonka julkaisemiselle Grace ehti antaa suostumuksensa, amerikkalainen historioitsija Steven Englund kuvaa philadelphialaistytön erikoisen perhetaustan, elokuvauran, Monacon-vuodet ja kasvun satuhäiden morsiamesta valtakunnan ensimmäiseksi naiseksi." (Takakansi)

"Minä rakastuin ruhtinas Rainieriin mahdollisista seurauksista piittaamatta. Se mitä siitä seurasi oli huomattavasti ongelmallisempaa kuin olisin osannut kuvitella."( Ruhtinatar Grace, Takakansi)

Niinpä, näin on käynyt monellekin meistä... Mutta ihan pakkohan tämä pokkari oli jo silkan meganostalgian takia, jos ei nyt sentäs  vallan läpilukea, niin edes innolla  plärätä! Tämä aikakautensa tuhkimotarina vailla vertaa, stoori Grace Kellystä, suurimmasta  tyttö- ja nuoruusiän  idolistani, elokuvataivaan kirkkasta tähdestä ja yhdestä  Alfred Hitchcockin luottonayttelijöistä imaisi täysillä kultaiselle 1960-luvulle.

"Back to the Sixties":  hurjaan  nuoruuteen, jolloin luettiin "Ajan Säveltä" ja saksittiin "Elokuva-Aitasta" suosikkien kuvat liimattaviksi isoihin vihkoihin, kuljettiin Mattisen Jamekset jalassa ja pojat tukka Brylcremillä, borsat päässä,  riemastuttiin rantautuvasta rock and rollista ja ihailtiin salaa lättähattuja, käytiin puolipakollisilla pianotunneilla ja riemustakiljuen Terpsikhoren tanssikursseilla, podettiin Weltschmerziä,  vaihdettiin haparoivat, mutta suloiset ensisuudelmat ja koettiin riipaisevat sydänsurut,  käytiin kesä- ja lomatöissä, oltiin huolia vailla  ja tiedettiin varmuudella  kaikki akselilla musta - valkoinen....

Sir Cliff Richard, OBE:


Näissä asioissa ei ajan hammas ole purrut: vaikka kulloinenkin ikä on juuri se kaikkein paras,
 oli  nuoruus  kultaista viattomuuden aikaa ja mielestäni Grace Kelly on edelleen kautta aikain klassisesti maailman kaunein nainen (ja huom. kaikki tämä luomuaikakaudella).
 Ehdoton Poshi, joka vielä nytkin  aikaansai sen, jotta

aikamatkalla piipahti & viivähti:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti