maanantai 24. helmikuuta 2014

"Hyvän kääntöpuoli" - ex Libris...


"Hyvän kääntöpuoli", Hannu Lauerma, WSOY, 2014, 269s.

Hannu Lauerma on lääketieteen tohtori, psykiatrian ja oikeuspsykiatrian erikoislääkäri ja psykoterapeutti. Hänellä on unilääketieteen erikoispätevyys. Lauerma työskentelee Psykiatrisen vankisairaalan vastaavana ylilääkärinä ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessorina.

"Luulin enkeliä valkoiseksi, mutta sitten näin Sertolla pestyn perkeleen." (Teoksen takakansi)...

Tämä "Ihmismielen asiantuntijan" 20:n eri aihealueista koostuvan luvun kiinnostava, laaja-alainen kokoelma  pahuuden ympäriltä on kirjoitettu ymmärrettävästi ja ymmärtäväisesti huumorin kukkaa poimimatta jättämättä rauhalliseen, viipyilevään ja pohdiskelevaan vaan ei valmiiksipureskeltuun tyyliin.  Argumentointi on napakkaa, tiukasti tieteeseen ja tietoon perustuvaa 10 - 0 mallista, mutta ei yksisilmäistä, jättäen lukijalle hengähdystaukoja  pohdiskeluun ja  älyllisiin ravisteluihin.
 Mutuja karkottaen,  terveesti tilkan provosoidenkin teos haastaa  mielipiteentarkistuksiin ja  -päivityksiin. Ei-tiukkapipoinen eikä jonniinjoutavaa jorinaa vaan faktapitoinen ja lukijaystävällinen laatuteos sekä hauska ja sisällön kanssa synkrossa oleva päällys: Mika Tuominen!

"Ihminen ei ole pohjimmiltaan hyvä eikä paha." (Lauerma, SK 27.2.2012)

Lohdullista(ko?):


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti