perjantai 28. helmikuuta 2014

Avattaren taustasta....

Tulevan talven reissunriittailujen aktualisoituessa notkahti sen verran nostalgian puolelle, jotta avattakoon Avattaren ja Takkutukan taustaa: Kruunukurki (Balearica) on kurkilintujen lahkoon kuuluva suku, joka elää Afrikassa Saharan eteläpuolella ja on ainoa puuhun pesivä kurkilaji. Suvussa on kaksi sorttia: etelänkruunukurki (Balearica regulorum) ja kruunukurki (Balearica pavonina).

Talvehtimisreissulla 2010 Teneriffan Puerto de la Cruzissa vierailimme ensi kertaa  Loro Parquessa. Tämä tärkeänä asteleva arvokkaanoloinen kaunotar herätti veikistellessään ja koketeeratessaan meissä  suurta ihastusta ja hilpeää huvittuneisuutta. Jälkimmäisestä asenteesta vissiin suivaantuneena lintudaami lopulta kyllästyneenä kohdisti tiukan tuijotuksensa suoraan päin Mummon pläsiä kuin tivaten & tiukaten:"Señora, por favor: tarkistakaa oman frisyyrinne ladylikeus ja lookki!"

Keltaisen  minijunan kyydistä jäätyämme, puskettuamme pärskeitä &  puuskatuulta päin pitkin San Telmoa Martianezin alueella sijaitsevaan residenssiimme näin teinkin. Ja jippijaijee ynnä jumppahuti -tuulentuivertama suolapisaroiden stailaama  kilpaileva pörröpystäri vaaleaa tyypillisen hentoa pohjoismaista hiuslaatua sädekehän lailla kuin kotimaan paukkupakkasissa poistempaistun  pipomyssyn sähköistämänähän se siinä naamavärkkiä kehysti... Kaikilla meillä on tällä Telluksella kuulemma kaksoisolentonsa vai surullisen sukuhistorian synkkiin syövereihin sinkoutunut siskoniko se siinä peilistä vastaan  katsoa tapitti??
Vaarin korninkieroutuneen, omasta mielestään hurtinhersyvän huumorin mukaan yhdennäköisyytemme oli ja on edelleen eittämättömän ilmiömäinen... Tästä tilannekomiikasta ja kuin aikoinaan Afrodite aaltojen kuohusta näkivät makeiden naurujen myötä päivänvalon käyttämäni  Avatar & Takkutukka.


Saludos cordiales:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti