keskiviikko 26. huhtikuuta 2023

Anna-Mari Kaskinen & Minna L. Immonen: "Aurinkoa ja kasvuvoimaa" - ex Libris

"Aurinkoa ja kasvuvoimaa", Anna-Mari- Kaskinen & Minna L. Immonen, Kirjapaja, 2023, 46 s., kannen  kuva Minna L. Immonen ja suunnittelu Katja Kuittinen.

"Anna-Mari Kaskinen  on monipuolinen kirjailija, runoilija ja lauluntekijä. 
Minna L. Immonen on kuvataiteilija, joka tunnetaan etenkin korteistaan ja kalentereistaan. Kaskinen ja Immonen ovat julkaisseet yhdessä monia teoksia, mm. Olet ajatuksissani (2022) ja Sinulle kukkivat puut (2022)." (Kustantaja) 

 

                                                        ©Pekka Kaskinen
 

 "Samalla tavalla kuin luonto keväällä herää elämään, uudistuminen on mahdollista myös meille. Voimaa kasvuun antavat rakkaus, välittäminen, kannustus ja lohdutus.
Anna-Mari Kaskisen uudet runot ja Minna L. Immosen kevään väreissä hehkuvat akvarellit puhuvat luonnon ja ihmisen kasvuvoimasta – hennoista versoista, jotka nousevat roudan alta ja kohti valoa." (Kustantaja) 
 
 
 
 
Anna-Mari Kaskinen iloa tuottavine runoineen yhdistettynä Minna L. Immosen herkkiin ja kauniisiin akvarelleihin on kaksikko, joka  on kulkenut matkassani vuosia, edellisen kerran teoksen Tuulen tuoksua, puun puhetta -  Hetkiä luonnossa  myötä ja se antoi paljon hyvää mieltä ja rauhaa muistuttaen totuudesta:  siemenet luontosuhteeseen kylvetään lapsuudessa.  Makupaloja:
 
 
Kasva täyteen mittaasi
kohti valoa.
Kukaan ei saa sammuttaa
mielen paloa.
 
Rohkeasti vaella,
usko, unelmoi.
Sävel kirkas, hehkuva
sisälläsi soi.
 

Eikä tämä rautainen ammattilaisparivaljakko pettänyt nytkään, vaan hymyssä suin näin kevään puskiessa joka päivä  uutta  kauneuttaan ihailtavaksemme hevoskastanjan silmujen pullottaessa ja kyyhkyjen kujertaessa sekä mustarastaan huilun soidessa aamuhämäristä alkaen oli rentoa ja ilahduttavaa runo runolta seurata auringon tuottamaa luonnon jokakeväistä, mutta aina uutta tarjoavaa, ihmettä:)

Teos on mitä mainion lahjakirja paitsi  kaikille luonnonystävillä ilahduttamaan ystävää, valmistuvaa nuorta tai koululukukautensa päättävää.

 

Ihmeellinen kevät!
Silmut heräilevät. 
Mullan alta kohoavat
versot kasvamaan. 

Ihmeellinen kevät!
Lokit liitelevät
merten yli kotilahteen
kesää alkamaan.

Ihmeellinen kevät!
Kaikki hymyilevät.
Ventovieraat katselevat
silmiin toisiin.


Viktor Borgen  viisain sanoin: Hymy on lyhin etäisyys kahden ihmisen välillä, joten kun kevätkin on vain kerran vuodessa niin nauttikaamme siitä täydesti tämän herkän ja ihastuttavan koosten siivittäminä & myötävaikutuksella:)

Iloisiin hymyilemisiin:

12 kommenttia:

 1. Ihastuttava postaus! Kevät on todella täälläkin Itä-Suomessa, taitaapa tänään paikallinen kevään lämpöennätys rikkoutua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anki ja toivottavasti lämpötilat paukkuivat uusiin ennätyksiin:)

   Poista
 2. Tämä runokirja saa hymyn huulille. Tämän voisi antaa lahjaksi valmistuneille ja äideille ja mummille, kummille, ystävälle, rakkaalle jne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta: tätä ei voi pinttyneinekään mutrusuu lukea taipumatta hymynhäiveisiin, ja se on yksi tämän kaksikon vahvuuksista.
   Kiitos kommentistasi ja mukavaa vapun alusaikaa Sinulle!

   Poista
 3. Kaskinen jatkaa ja jaksaa, näitä postauksia on mukava lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jokke! Kaskisella tuntuu olevan ehtymätön varasto oivaltavia ja lämminhenkisiä runoja, jotka aina vaan jaksavat lukijaansa ilahduttaa.

   Poista
 4. Herkkä akvarelli, suosikkiani ruiskaunokkia mukana 💙
  Kevät on ihmeellinen, suomalaisetkin hymyilevät 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita A! Ruiskaunokeissa on jotain ikiaikaista, ja ne vievät lapsuuden iloisiin muistoihin, jolloin huolta vaille kirmailtiin pitkin peltoja ja pientareita

   Kevät on todellinen taikuri loihtiessaan meille yrmyilijöille ylöspäin osoittavat suupielet ja parhaissa tapauksissa jopa pilkkeen silmiin:)

   Poista
 5. Kaskisen runot ja Immosen kuvitus ovat hieno yhdistelmä. Varmasti tämä kirja oli piristävää kevätlukemista. Valoisaa kevään jatkoa sinulle Takkutukka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistunutta, kaunista ja herkkää yhteistyötä tällä kaksikolla. ja teos istui mainiosti kevään tunnelmiin.
   Kiitos kommentistasi ja aurinkoista vapun alusaikaa Sinulle!

   Poista
 6. Tää parivaljakko kyllä tekee ihanaa työtä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos LauraKatarooma! Koosteesta toiseen kaksikon jälki säilyy yhtä ihastuttavana ja me lukijat sen kuin nautimme tästä asiantilasta:)

   Poista