keskiviikko 22. helmikuuta 2023

"Onni on lämpöinen koiranpentu" (Charles Schulz)

 

Tämä toteutui Esikoisen perheessä äskettäin pikkuisen koiraneidin saapuessa taloon ja  perhekuntamme nelijalkaisten lukumäärän kasvaessa komeaan kuuteen kappaleeseen. Onnittelut, myötäistä matkaan, resilienssiä,  paljon uutta eloa ja iloa koko perheellenne!!!

Oli ilo todeta, että pentu on tyypillinen mäyräkoira, joka ottaa oman tilansa,tekee omat päätöksensä ja noudattaa mieltymyksiään sekä kokeilee omistajiensa kärsivällisyyttä:) 
 
Hänelle oli varattu oma pehmeä koirapeti huopineen unosia varten, mutta... 
Peti oli sijoitettu Esikoisen sängyn viereen ja siihen Hauvavauva somasti nukahtikin tuhisemaan. Esikoisen yöllä herätessä kävi hätkähdys, kun hänen kätensä turhaan haroi tyhjää koiravuodetta, joten ylös ja etsintään. 
No siellähän meidän pikkuisemme kelliä röhnötti komiasti keskellä sohvaa tasaisesti tuhisten. Seuraavana yönä Vauveli asettui kiltisti paikalleen,
mutta Esikoinen jälleen havahtui uuteen  tunteeseen ja lämmönlähteeseen kaulallaan niin kukas muu siinä läheisyydestä ja valtimon sykkeestä nautti kuin Kultasuu  etc. Nurkanvaltaus jatkuu... Sille rajat kuitenkin asettavat Emäntä ja Isäntä.


"Koira on tämän maailman ainut olento, joka rakastaa sinua enemmän kuin itseään." - Josh Billings 

 

 
 
 "On hämmästyttävää, miten paljon koirat tuovat rakkautta ja iloa elämäämme ja kuinka paljon läheisemmiksi tulemme toistemmekin kanssa niiden vuoksi." - John Grogan

 

                                                            ©Waris-Wörlin

 

Kerrassaan suloinen ja leikkisä sekä utelias pentu, joka luottavaisin mielin asettui Esikoisen perheen jatkoksi etsimään omaa paikkaansa. Pakko ja ilo myöntää,
että näin neljä maastonakkia omistaneena silmät kostuivat Pienokaisen syliin nostaessani ja siinä toinen toisiimme nuuhkien totutellessamme... Kaikeksi onneksi ei ollut kassia mukana. Koirat nyt vaan ovat lähellä sydäntä ja mihins' koira kirpuistaan.

Tulokas on näyttelylinjaisia koiria kasvattavasta kennelistä, mutta mitä toisella korvalla kuulemaani on uskomista, eiköhön hän Esikoisen matkassa taas lokakuussa jahtimökiltä  löydy uusia ulottuvuuksia itselleen hankkimasta  ja jälkiä nuuhkimasta:) Näyttelyriennot puolestaan ovat  Elinkumppanin reviirillä, joten mielenkiintoista tapahtumaa tiedossa monella rintamalla. 

 
"Koirat ovat linkkimme paratiisiin. Ne eivät tiedä mitään pahuudesta, kateudesta tai tyytymättömyydestä. Kun istuu aurinkoisena iltapäivänä koiransa kanssa kukkulan rinteellä, on kuin olisi palannut Eedenin puutarhaan, missä hiljaa aloillaan olo ei merkitse pitkästymistä - vaan rauhaa." - Milan Kundera 

"Jos vietät aikaa eläinten kanssa, olet vaarassa tulla paremmaksi ihmiseksi." -Osacar Wilde 

Riskin lennosta nappasi tämä sydämensä menettänyt Mummomatte:

16 kommenttia:

 1. Onnittelut uudesta perheenjäsenestä! :)

  VastaaPoista
 2. Ai ihanaa lukea koiraneitosesta. Meidän Mimmi täytti jo puoli vuotta, mutta hyvin samanlaiselta kuulostaa nurkanvaltausoperaatio. Kun Ozzy alkoi nätisti nukkumaan omassa pedissään jo pentuiästä lähtien, päätti Mimmi puolestaan yhden yön pedillä nukkumisen jälkeen, että hän nukkuu meidän sängyssä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät ne ole koiratkaan veljiä keskenään ja juuri nuo rotujen ominaispiirteet tekevät koiranpdosta mielenkiintoisen.
   Kiitos kommentistasi ja rapsutukset karvaisille kavereillesi:)

   Poista
 3. Voi miten paljon charmia pienessä koossa! Meidän hauveli oli just saman näköinen kun tuli meille kotiin. 15 yhteistä iloista vuotta siinä elettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena, pennut ovat hurmaavia luontokappaleita, sydämet sulattavia!
   Teillä olikin pitkän elämäänkaaren kaveri, ehditte yhdessä kokea monenmoista:)

   Poista
 4. Oi ihanaa! Maastonakit ovat hurmaavia! Lainakoiran äiti oli maastonakki, isästä ei ole tietoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu! Pitää paikkansa; paljon potkua pienessä kropassa! Ne ovat nuo isät noin yleisemminkin aina väleen kysymysmerkki, mutta so what:)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Cara, eipähän tästä karvakerä juuri parane! Tämä on oma suosikkirotuni vaikka meillä myös pari labradoria ja yksi Irlannin susikoirakin ehti matkan varrella olla..

   Poista
 6. "Maastonakit" 🤎 Voi duudeli. Yhdellä tutulla on Lulu-niminen mäyräkoira ja on ilmettä koiran silmissä ja naamalla kun häntä katselee. Luonnetta ja omapäisyyttä.

  Koirat ovat ihania. Kilttejä, vähään tyytyväisiä, ihmisestä tykkääviä... Niiden seurassa tulee hyvä olo. Onneksi olkoon teidän porukalle ja onnea ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita A! Tuo jännä nimi on peräisin näistä metsästyslinjaisista, jotka ovat uskomattoman upeita jahtikoiria. Kuopuksen Semppakin ajaa tarmokkaasti parhaimmillan neljä hirven laumaa, - ei ole kokokompleksia tuolla sisupussilla:)

   Poista
 7. Koiranpennut ovat mukavia, ja Charles Schulzin luoma Ressu-koira on kiehtova koira.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jokke kommentistasi ja nyt tuli Schulzin nimikin otsikkoon oikeinkirjoitetuksi!!
   Ressu on todella hauska, pitkään meitä viihdyttänyt sankari ja monivivahteinen tyyppi kuin myös nämä mäykyt, vaikka jokainen koiranpentuhan on hellyyttävä ja niiden edessä on pieni ihmispolo tyystin aseeton:)

   Poista
 8. Nuo kuvasi... kerrassaan suloisia pikkuisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjatta! Suloista ja eloisaa porukkaa sarjasta koira on ihmisen paras ja luotettavin ystävä:)

   Poista