tiistai 6. lokakuuta 2020

Makeasti oravainen makaa...

sammalvuoteessansa... Niinpä teki tämäkin tyttö kuusiviikkoisen ruoka- ja varusteluruljanssin tultua onnellisesti loppuusaatetuksi, pakastetuksi, ja ensimmäisen täyskuorman löydettyä paikkansa mökillä. 
Leppeillä ja kiirettömillä löylyillä hämärässä humisevine kiukaineen ja tulen hehkuineen oli oma armastava osuutensa siinä, että huikeat 11:n tunnin megaunoset vaivuttivat pienen ahertajan Nukkumatin turvallisille käsivarsille, totaaliseen lepotilaan, Ei huono;)
 

 
 
 
Tulopäivän lomaskeli helli peräti 15:a asteen lämmöllä, tuulettomuudella ja rauhaisasti perhosten lailla maahan liihottelevilla kultalehdillä sekä hyvää tekevällä ja eheyttävällä hiljaisuudella, mitä nyt muutamat Hitchckokin  lintuja uhmaavat ja haastavat, taivaata tummentavat  ja äänekkäästi kalkattavat, massiiviset hanhilaumat karkottivat sen hetkiseksi, kunnes uljaasti ja äänettömästi liitävä joutsenkolmikko maisemiin  rauhan palautti.

 
Lauantaina alkavan jahtikauden lähtölaukauksen teemaan toivottavasti liittyen kuvajalla ei suinkaan kuitenkaan ole ase käsissä, - tällä kertaa...
 
Lomaselta huomenissa paluu maalikyliin, sitten vielä pientä loppuhiontaa ja täydennystä, kunnes perjantaina Kanssakulkija starttaa rupeamaksi kauas kavalasta maailmasta Kuopuksen kanssa mökkiä lämpimänä pitämään, 
reippaasti porukkansa kera ulkoilemaan, ja mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät, yhdessä miehissä myös maailmaa parantamaan, jengoilleen saattamaan. Mainiota!

 
Luontoäidin sylillä on uskomattoman tehokas ja eheyttävä paluttava voima aina vaan: pään hälinä hiljenee, kierrokset laskevat ja aatokset seestyvät ja tasaantuvat raiteilleen.  Hiljaisuuden ja ympäröivän kauneuden, totaalisen rauhan voima...
 
Ei mistään voi löytää niin hiljaista ja tyventä rauhan satamaa kuin omasta sielustaan. - Marcus Aurelius 
 
Antoisa ja leppoisa lomanen vanhojen hirsien turinointia kuunnellen, yhdessäolosta nauttien ja luontoa havainnoiden alkaa olla takana ja  vuotuinen omaloma eli minä-ite aika edessä, josta tiedän jo paljon nauttivani, mutta tietty vain sillä reunaehdolla, että se on määräaikaista.
 
Menin rannalle. Puhuin kiville ja kylmässä tuulessa väräjöiville lehdille koska oli syksy. Puhuin myös kivien ja kaarnojen ja sammalten samoajille: hyönteisille. Puhuin linnuille ja levottomalle tai tyvenelle merelle, puhuin auringolle.
Ja koko ajan tuntui kuin ihminen kuuntelisi. - Leif Färding 

Pitemmittä höpinoittä:

8 kommenttia:

 1. Kivalta näytti ja kuulosti. Kyllä maalla on mukavaa, niinku laulussa hoilataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mai; niin kaunis on hiljaisuus, jonka kruunasivat kullakeltaiset koivut ja poutataivas!
   Lomasilla on sijansa etenkin tämän rajoittuneen arjen keskellä. Kaunista ja hyvää loppuviikkoa:)

   Poista
 2. Aikamoisen urakan olet tehnyt ruoanlaiton ja pakastamisen kanssa. Varmasti tulevat tarpeeseen. Kiinnostava jahtireissu on tiedossa miehelläsi ja pojallasi. Hienoa, että isällä ja pojalla on tällainen yhteinen harrastus. - Kauniita syyspäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli A! Kyllähän nuo raavaat miehet päivän metsässä rämmittyään ja eväätkin popsittuaan makoisten pöperöiden päälle aina ymmärtävät semminkin, kun perhekunnan kaikki miehet ml. pojanpoika Amigo kokkausta - myös arkisin perheilleen ruokaa loihtien - harrastavat ja vinkkejä keskenään vaihtavat.
   Joten oli ilo näin aputyttönä ahertaen päästää pojat sitten saunan jälkeen liki valmiisiinn pöytiin turisemaan:)

   Totta: kuten lapsenlapsetkin tuo tässä tapauksessa isän ja pojan yhteinen harrastus ja keskenään viihtyminen on ylimääräinen bonus elämältä, josta olen onnellinen.
   Hyvää ja värikylläistä syksynjatketta Sinulle sekä myötäistä matkaan muutoksille!

   Poista
 3. Huhhuh, olet sinä ahkera emäntä, pitkä rupeama korjata syksyn satoa.

  On kyllä niin kauniin levollisen näköistä kuvissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SusuPetal ja huhhuh: kyllä, mutta nyt on mainio fiilis! Seesteinen ja hyvä olo valtaa salaa mielen hiljaisuudessa keskellä ei mitään, ja pääkoppa rauhoittuu hässäkästä, lomanenkin on loistoidea:)

   Poista
 4. Kunnon urakka sinulla on tosiaan ollut, mutta muuten mukavalta näytti ja kuulosti. Mikäpä olisi ihanampaa kuin luonnon rauha! Nautinnollista syksyä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirjarakkautta! Kyllä tuolla luontoäidin sylissä yli satavuotiaiden hirsien hyrinöitä kuunnelessa ja saunan lauteilla löppöslöylyissä istuessa elämä asettuu kohilleen.

   Järvivesikin olisi kuulemma ollut "lämmintä" (lue peräti n.10-asteista) riemuitsi Kanssakulkija, mutta mutta... Ne ovat nuo avannnossakävijät oma lajinsa, ei sovi tällaisille frioleroille;)

   Jatkukoon syksysi mukavissa merkeissä ja valoisin aatoksin:)

   Poista