Joten hypätäänpä poikkeuksellisesti reseptipuolelle:
Ravintola Le Marchén tomaattipiirakka:
40 min.
- 6 hengelle
dijon-sinappia
kourallinen parmesaaniraastetta
500 g kirsikkatomaatteja
1,5 tl rosmariinia
(isoja ) tai pieniä kapriksia maun mukaan
Lähde: Ilta-Sanomat 2020/Kuva: ©Ulla-Maija Lähteenmäki
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Kauli sulanut taikina 0,3 cm paksuksi levyksi ja aseta se uunipellille leivinpaperille.
- Voitele pohja dijon-sinapilla ja ripottele päälle parmesaanijuustoa.
- Pese ja puolita tomaatit ja levitä tasaisesti pohjan päälle. Lisää ruokosokeria halutessasi hivenen makeutta ja makua tuomaan.
- Ripottele päälle suolaa ja rosmariinia.
- Nosta uuniin noin 30 minuutiksi, kunnes pohja on kypsää ja tomaatit paahtuneita. (Puolita)/ripottele päälle kapriksia ja tarjoa kuumana tai lämmitettynä.
Piirakka sopii mainiosti myös pakastettavaksi.
"Minkä syö ja nukkuu, sen saa isselhen." - Suomalainen sananparsi
Herkuttelemisiin:
Kuulostaa hyvältä, nam!
VastaaPoistaKiitos SusuPetal,pysytään hyvissä eväissä!
PoistaNyt on/olisi aikaa kokeilla uusia juttuja, aina vaan ei löydy tarvittavaa puhtia, vaihtelevaisesti kun etiäpäin mennään;)
Herkullisen näköistä!
VastaaPoistaKiitos Cara! Kyllä tälläkin maistuvaisella ihminen tiellä pysyy ja silloin, kun intoa piisaa, kikkailu piristää kummasti:)
PoistaVaikuttaa hyvältä ja maistuvalta. Välimerelliseltä. ❤️
VastaaPoista"Peruna-ruistaikina"... ooh. Taas tuli uutta ajateltavaa.
Kiitos Rita A! Tämä on todella makuisa tuttavuus, josta on ateriaksi-, ilta- ja välipalaksi kuin myös vierastarjottavaksi suolaisena, jos nyt voisi vieraita kutsua, mutta onpahan stten takataskussa jotain uutta, kun sen aika koittaa:)
Poista