maanantai 20. huhtikuuta 2020

Ei ihminen elä pelkästä pyhästä hengestä...


Joten hypätäänpä poikkeuksellisesti reseptipuolelle:


Ravintola Le Marchén tomaattipiirakka:

40 min.
  • 6 hengelle 
         1 peruna-ruistaikina pakastealtaasta
           dijon-sinappia
           kourallinen parmesaaniraastetta
           500 g kirsikkatomaatteja
           1,5  tl rosmariinia
           (isoja ) tai pieniä kapriksia maun mukaan


Lähde: Ilta-Sanomat 2020/Kuva: ©Ulla-Maija Lähteenmäki
    1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
    2. Kauli sulanut taikina 0,3 cm paksuksi levyksi ja aseta se uunipellille leivinpaperille.
    3. Voitele pohja dijon-sinapilla ja ripottele päälle parmesaanijuustoa.
    4. Pese ja puolita tomaatit ja levitä tasaisesti pohjan päälle. Lisää ruokosokeria halutessasi hivenen makeutta ja makua tuomaan.
    5. Ripottele päälle suolaa ja rosmariinia.
    6. Nosta uuniin noin 30 minuutiksi, kunnes pohja on kypsää ja tomaatit paahtuneita.       (Puolita)/ripottele päälle kapriksia ja tarjoa kuumana tai lämmitettynä.

    Kanssakulkijalla - meillä leipomukset  kuuluvat hänen tontilleen  - on tapana kaulita taikina puolta ohuemmaksi, jolloin piiras on mehevämpi ja makuisampi. Juustoraastettakin sujahtaa kokin isosta kourasta ripottelua reilummin. 
    Piirakka sopii mainiosti myös pakastettavaksi.

     "Minkä syö ja nukkuu, sen saa isselhen." - Suomalainen sananparsi

    Herkuttelemisiin:

    6 kommenttia:

    1. Vastaukset
      1. Kiitos SusuPetal,pysytään hyvissä eväissä!
        Nyt on/olisi aikaa kokeilla uusia juttuja, aina vaan ei löydy tarvittavaa puhtia, vaihtelevaisesti kun etiäpäin mennään;)

        Poista
    2. Vastaukset
      1. Kiitos Cara! Kyllä tälläkin maistuvaisella ihminen tiellä pysyy ja silloin, kun intoa piisaa, kikkailu piristää kummasti:)

        Poista
    3. Vaikuttaa hyvältä ja maistuvalta. Välimerelliseltä. ❤️
      "Peruna-ruistaikina"... ooh. Taas tuli uutta ajateltavaa.

      VastaaPoista
      Vastaukset
      1. Kiitos Rita A! Tämä on todella makuisa tuttavuus, josta on ateriaksi-, ilta- ja välipalaksi kuin myös vierastarjottavaksi suolaisena, jos nyt voisi vieraita kutsua, mutta onpahan stten takataskussa jotain uutta, kun sen aika koittaa:)

        Poista