torstai 26. maaliskuuta 2020

Tänään syntyi kevät...


Uutisvyöryn ja muutosten keskellä kippuroidessa oli  riemastuttavaa
tänä aamuna herätä vastasaapuneiden kyyhkyjen kujerrukseen:


Kotikuusen paluumuuttaja:

Meri suuteli rantansa jäättömiksi. Lokit ovat siipensä pesseet kaukaisten karien keskellä. Taivaan telttakatto oli vielä eilen harmaa. Joku on vetäissyt sinistä verkaa sijaan. Lounatuuli on oppinut puhumaan ja tuo viestejä ihmiselle.

Repäise auki mielesi akkunat, joihin pahantuulen hämähäkki talvisaikaan kutoi verkkojaan. Päästä kaipauksen häkkilintu valloilleen ja anna sen kisailla kaukaisten karien keskellä lokkiparven parissa.

Anna sen lentää levottomin siivin, kurkien keralla kauas kattojen yli jonnekin, toiseen maailmaan, vainioille, jotka odottavat, korpeen, jossa elämä herää. Lähetä tunteesi kultakiharaiset lapset tervehtimään kevättä, joka tänään syntyi luonnon sydämessä, auringon säteissä ja ihmisessä.
(Uuno Kailas, Tänään syntyi kevät)
Kotirinteen kaunottaret:
Kevät sen tietää...

Uskoo:

15 kommenttia:

 1. Ihana kyyhkynen ja ihana runo! Kiitos tästä ihastuttavan keväisestä postauksestasi! Kyllä se sieltä tulee tosiaan - kevät ja kesä! Meillä tänään juhlan aihetta tarjoaa 9-vuotishääpäivä. Pöytä notkuu herkkuja, kunhan mies tulee töistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirjarakkautta!
   Lämpimästi onnea teille hääpäivänne johdosta sekä herkullista ja tunnelmallista päivällistä. Paistakoon aurinko yllenne nyt ja aina!!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos SusuPetal ja tähän valoisaan toivotukseen yhdyn täysin rinnoin:)

   Poista
 3. Kevään etenemistä on kiva seurata. Yllättäen viikonloppuna siirrytään kesäaikaan kaiken muun tohinan keskellä. Vaikka kellojen siirtämisen voisi jo unohtaa.
  Siivosin tänään kukkapenkkiä ja kastematoja näkyi ja muurahaiset touhusivat vilkkaasti. Laitoin jo tetenarsisseja ulos laatikoihin. Huomenna jatketaan. Kyllä tuo lämmin sää ja auringon paiste piristää mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevättä on todella mielenkiintoista seurata aina, mutta nyt tuntuu, että vielä uteliaammalla ja toiveikkaammalla silmällä.

   Olipa hauska lukea puutarhatouhuistasi ja havainnoistasi:) Katsonpa tämänpäiväisellä metsälenkillä muurhaiskekoja tarkemmin silmin. Nuo pienet hääräilijät yhdyskuntineen ovat vekkuleita kavereita.
   Kommentistasi kiitos ja mukavia kotvasia pihamalla valosta ja uuden luomisesta nauttien:)

   Poista
 4. Kyyhkyset tosiaan ovat aktiivisia. Kevät tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jokke: totta, nuo kevään airueet ilahduttavat suuresti. Aurinkoa viikonloppuusi:)

   Poista
  2. PS. Täusi touhu ja iloinen kuhinahan niissä. Kun siinä polun vierellä pyllistelin, tuli yksi naishenkilö ystävällisesti tiedustelemaan, josko olen hukannut jotain. En, vaan löytänyt, - kevään;)
   Ens. pieni tummahko perhonenkin liihoitteli jo.

   Poista
  3. Töyhtöhyypät ja kanadanhanhet ovat jo tulleet etelään ..

   Poista
  4. Tämä tieto ilahdutti,kiitos Jokke! Nämä arvokkaasti ojien pientareilla astelevat töyhtöpäät ovat ilo silmille samoin kuin saapuvat hanhiparvet:)

   Poista
 5. Kevät ja palaavat muuttolinnut. Ah sitä onnen tunnetta. 🧡

  Kevät ja sitä ylistävät runoilijat. Oi ! 💚

  Kevät ja leskenlehdet. Sydän iloitsee. 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nyt on kevät! Kevät ja JA-lista on vasta aluillaan,nautitaan, havainnoidaan ja ihastellaan.
   Kevät ja viikonloppu, - mainiota sellaista Sinulle:)

   Poista
 6. Onpa teillä kevät pitkällä. Täällä on vielä paksusti lunta. Kaksi päivää olen nyt kiinnittänyt huomiota, miten keväiseltä linnut kuulostaa. Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä täällä eteläisessä reuna-Suomessa ei lumesta ollut aikoihin tietoakaan. Joskus jos maa on aamulla ollut hennon valkea, päivä on sen syönyt tullessaan. Lumiraja kulkee Varkauden tienoilla.

   Linnut ovat aina yhtä ilahduttavia kevään airuita, nyt sitten seuraavaksi kuulostellaan peiponlaulua ja tähyillään taivaalla uljaasti kaartelevia pääskyjä, mutta siihen menee vielä tovi...

   Poista