torstai 26. joulukuuta 2019

Joulunajan ja loppuvuoden kirjakaunottaria - ex Libris...

Kaiken riemastuttavan sosiaalisen tapahtumarunsauden keskellä on tullut rauhoituttua seuraavien teosten parissa visuaalisin ja tiedonhankinnallisin nautinnoin. Lyhyesti:

"Käsin ja sydämin- sota-ajan puhdetyöt", Olli Kleemola & Riku Kauhanen & Aake Kinnunen, Karisto Oy, 2019, 282 s. Mielenkiintoista, kaunista ja taidokkuudessaan ihailua herättävää esineistöä, josta yksi mallikappaleaarre löytyy omasta vitriinistä tekstein: Kannas, 1943, Tetelle. 
Vinkistä kiitos Kirjahillalle (klik)
"Vuoden luontokuvat", Suomen luonnonvalokuvaajat SLV RY,  39. Vuosikerta, 2019, 227 s. Kirja toimii erinomaisesti itsenäisenä selailuteoksena ja tarjoaa mahdollisuuden nauttia toinen toistaan upeimmista luontokuvista sekä luontoaiheisista artikkeleista. Tismalleen  ja ihastuksesta ymmyrkäisenä.
"Meren Lumo - elämää pinnan alla" Juha Nurminen - Niko Kettunen,
John Nurmisen säätiö, 2019, 199 s. Niko Kettunen on vapaa tiedetoimittaja ja tietokirjailija ja hänet tunnetaan erityisesti Helsingin sanomien tiedesivuilla ilmestyvästä Viikon-eläin palstasta, jossa hän on esitellyt planeettamme ihmeellisiä eläimiä joka viikko vuodesta 2013 lähtien. 
Nämä humoreskit, usein ajankohtaiset ja tietorikkaat maanantaiaamun takuuvarmat pelastajat ovat olleet säännöllinen ilonaiheeni, joten jo pelkästään hänen nimensä olisi ohjannut tämän upean teoksen valintaan.
"Mitä oikeudet ovat? Filosofian ja oikeustieteen näkökulmia", toimittaneet Maija Aalto-Heinilä  & Visa Kurki, Gaudeamus, 2019, 334 s. Jotteivät aivot luulisi tulleensa tyystin narikkaan ripustetuksi  on jo paitsi mutun poiston, myös aiheen päivänpolttavuuden vuoksi mielenkiintoista ja ajankohtaista päivittää omaa tietoa eri oikeuksien sisällöistä ja tutustua teoksen oikeustieteilijöiden ja filosofien näkemyksiin eri oikeuksen luonteesta ja pätevyyksistä. Antoisa teos, joka sopii mainiosti myös maallikkotasoiselle vastauksia etsivälle luonteelle.
"Lumisisko", Maja Lunde,  Kuvittanut Lisa Aisato, Kustantamo S&S, 2019, 188 s. on mitä parhain tapa astua satujen iättömään ja ajattomaan, lumoavaan maailmaan. Ei joulua ilman saduntaikaa, ja vinkistä kiitän Kirjasähkökäyrän Maita! Vahvennoksia klikkaamalla saat halutessasi lisätietoa:)

Tämä tyttö alkaa nyt rakentaa itseään klo 14.00 pintaan alkavaa mieluisaa meille uutta  Glögi&Herkku tapahtumaa varten ja toivottaa teille kaikille blolgikavereille;

Mukavaa, maukasta ja leppoisaa välipäiväin aikaa:

10 kommenttia:

 1. Kiinnostavia kirjoja olet lukenut! Varsinkin Sota-ajan puhdetyöt ja Vuoden luontokuvat kiinnostavat, ja tuo Lumisisko olisi ihanaa lukea vaikka ensi joulun aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli selllainen visuaalispainotteinen kerätty kattaus, joka tuotti paljon iloa! Lumisisko on ehdotonta jouluntaikaa ja toimii varmasti vuoden päästäkin. Kommentistasi kiitos ja mukavia välipäiviä Sinulle:)

   Poista
 2. Ilo oli kokonaan minun puolellani, Lumisisko ihastutti ja kosketti tarinallaan ja kuvituksellaan.

  Välipäivien ratoksi rentoa oloa ja lukemisen iloa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai: tässä totetui konkreettisesti jaetun ilon kaava tuplaantuen, joten kiitos itsellesi ja sitä samaa Sinulle!

   Poista
 3. Onpa kiinnostava tarjonta sinulla! Meren lumo ja Luontokuvat ovat minullekin tuttuja.

  Mutta ehdottomasti aion tutustua tuohon Sota-ajan puhdetyöt-teokseen, on näet kotona tallessa niitä töitä muutama, samoin nippu tuohikirjeitä. Isäni tekemiä ja äidilleni, silloiselle kihlatulleen, lähettämiä.

  Rattoisia lukuhetkiä myös välipäiviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cara, luonto, tuo ehtymätön aarrearkku ei lakkaa kiinnostamasta eikä kiehtomasta.

   Puhdetyöt on erinomaisen kiinnostava ja taustoittaa noita omia aarteita, joita Sinulla on kiehtova määrä. Tuohikirjeet kuulostavat herkiltä ja romanttisilta sekä ovat varmasti rakkaita Sinulle:)

   Rentoja rientoja välipäiviin ja ensi viikolla sitten uteliaasti kohti uusia seikkailuja!

   Poista
 4. Mukavia seikkailuja toivottaen! Kohti 20-20 siis...

  VastaaPoista
 5. Onpa rauhoittavaa ja myös innoittavaa ja elähdyttävää joulunajan lukemistoa.

  Ihanaista vuodenvaihdetta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita A, luontokirjat etenkin vuoden luotokuvat ovat upeaa katseltavaa ja samalla tiedonjyväin noukintaa.
   Mukavia ja rentoja välipäiviä Sinulle ja sitten avoimin mielin uudelle vuosikymmenluvulle:)

   Poista