perjantai 8. helmikuuta 2019

Resilienssiä kehiin...


Tuo tänä päivänä yleisesti ottaenkin entistä  tärkeämpi kyky, joka ei nyt ihan orastavalla tasolla ollut aiemminkaan, on ottaa kehittynyt pitkin voimakkain kulauksin. Seikka, mikä on tämän revohkan plussapuolelle laskettavissa.

Tässä pakkauslaatikko- ja muovitussirkuksessa on hajonnut paitsi kaikkea pikkusälää - ja  printteri, suureksi onneksi vasta juuri sen jälkeen, kun olimme saaneet allekirjoitusta vaativat prujut tulostettua -  myös aiemmin ilman trabelia toiminut menopeli, jonka vuosihuolto sujui normaalisti. Se varsinainen vika,
joka vain vaivaiset  74.000 km mittarissa haittasi/esti ajamisen, osoittautui vaihdelaatikoksi. Pakko tässä hässäkässä oli vaihdattaa, suolaiseen 7 000:n hintaan!!  Ei koske köyhää, mutta kaksi viikkoa ilman autoa tässä kohtaa
 - ihan kiva....

H-hetki eli startti mökille on ajoitettu la-su akselille, Millä ajellaan on vielä tällä hetkellä suuri kysymysmerkki: luultavasti saamme korjaamolta vaihdon ajaksi auton alle. Jos ei, niin Amigo on ystävällisesti luvannut omansa siksi aikaa käyttöömme:)

Suurta helpotusta asiointiin, kun emme keskustassa asu, toi Esikoisen Kumppanin keskiviikkoinen chauffööriinä toimiminen, jotta päästiin apteekkiin etc. Lämmin kiitoksemme!
Joten näissä mietteissä elämme jännittäviä päiviä ja työntäyteisiä aikoja,
mutta malliin tästäkin mennään ja kokemusta rikkaampana ulos tullaan.
Voipi olla, että alkuviikosta ovat vallalla ns. loivemmat liikkeet kuunnellen halkojen tuhinaa saunassa, katsellen ympäröiviä puhtaan valkoisia hankia, ihaillessa luontoa kaikkinensa ja kuunnelleen vanhojen yli satavuotiaiden hirsien tarinointia ja uinaillen.

Mitä mainiointa kevään odotusta teille kaikille teille blogikavereilleni, kohta kurkistelevat nämä pienet auringot ja mustarastaan huilu kaniisti soi!

-  Uni paikkaa huolten repaleisen verkon... Shakespeare.

Huhuilemisiin:

10 kommenttia:

 1. No huh ja vielä kerran huh - kova hinta on v-laatikolla, mutta minkäs teet. Ymmärrän oikein hyvin täällä korvessa asuvana kuinka hankalaa on olla ilman autoa. Hyvä asia on se, että teillä on noita läheisiä, joilta voi lainata menopeliä.

  Minulla on tässä kylällä yhden toisen autoilevan naisihmisen kanssa sopimus, että kyytiä saa soitta koska tahansa. Kerran tämä ystävä soitti kello 3 yöllä, että nyt tarvii apua, oli paha astamakohtaus, eikä lääkket tehonneet. Taksin tulo tänne kestää 1-2 tuntia ilman etukäteistilausta, joten hyppasin pilkkihaalariin ja läksin hakemaan kaveria ja pian olimme jo matkalla ensiapuun.

  Peukut on pystyssä, että teillä sujuu kaikki hyvin ja alkuviikosta sauna lämpiää ja nautinnollinen olo seuraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cara, tuo teidän kyytisopimuksenne kuulostaa oivalta ja toimivalta mallilta, sellaiselta, joka on molemmille lisää. Yhteistyö on voimaa.

   Sinulla on todelliset taikapeukut: saimme kuin saimmekin vaihteiston vaihdon ajaksi veloituksetta laina-auton käyttöömme:) Paistaa se päivää risukasaankin M.O.T. Aurinkoista ja mukavaa viikonloppua Sinulle!

   Poista
 2. Huhuu!
  Meillä iloiset purot solisevat, sillä mittari käännähti yllättäen plussan puolelle. Voipi hyvin olla, että maaliskuussa ihaillaan perinteisesti leskenlehtiä.
  Jaksamista muuttopuuhiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mai; lupaavalta näyttää ja suunta on ehdottomasti oikea. Hyvää viikonloppua ja kevättuulten hentoa kosketusta poskillesi:)

   Poista
 3. Yleensä kaikki hajoaa silloin kuin muutkin asiat ovat levällään. Onneksi veit ystäväsi ensiapuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jokke: tuo pitää tasan tarkkaan paikkansa, mistä lie johtuneekaa... Kaikeksi onneksi väliin mahtuu seesteisiä suvantoja, jolloin kaikki sujuu vaivattomasti. Elämässä vaihtelevat varjo sekä valo, valoisaa viikonloppua Sinulle:)

   Poista
 4. No voi huh ja huh. Aikamoinen juttu tuo vaihdelaatikon hajoaminen, en tiennytkään että mennään noin korkeissa korjaushinnoissa. Mutta eiköhän kaikki järjesty, ainakin jollakin aikataululla. Ihana tuo kuva leskenlehdestä. Tämän hirmuisen lumimäärän keskellä leskenlehtien aika tuntuu niin kaukaiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Vaikka vielä kotvasen antaa jos toisenkin itseänsä odottaa, niin suunta on ehdottomasti oikea. Mainiota alkanutta viikkoa Sinulle:)

   Poista