torstai 18. tammikuuta 2018

Härkäviikkojen hääräilyä & elolämmintä oloa...


Joulunjälkeisviikot ja tammikuu ovat aina edustaneet jonniinsortin välivaihetta ennen kevään urkenemista ja mielen virittymistä alkaneen vuoden uusille urille. Tällä kerralla aika on ollut mallia läheisyys lämmittää ja temmellys tiivistää:

Ensinnä saimme lounasseuraksi abiturienttimme Amigon & Tyttöystävän yhdessä testailemaan kuinka Vaarin ensiviritys villisikapadasta á la Anna del Conte  kera Herkku-uuniperunoiden makuhermojamme kutkuttelisi.
Yksimielisesti: hyvää, kiinnostavaa ja tuhtia evästä; nam! Vaihdettiin ajatuksia laajalla skaalalla abien kertoen myös edessä olevista ylioppilaskirjoituksista ja niiden herättämistä mietteistä sekä heidän jatkotavoitteistaan. Järkeviä, upeita ja rohkeita nuoria! Raikkaita tuulia ja runsain mitoin jälkeen jätettyä iloa, valoa ja lämpöä sekä runsaasti myötätuulen matkaan puhallusta puoleltamme:)Toisekseen saapuivat yökyläilemään Juniorimurmelit ja vetäistiin vitosvaihdetta silmään. Mikä meno, mikä lento... Nti Elohopealla oli oma kirja kainalossa. Tarinaniskijä , ekaluokkalainen kertoi ylpeästi lukeneensa jo neljä kirjaa joululomallaan seikka, joka tietty Mummonsydäntä riemastutti, ja Pikku-Ite touhusi tarmokkaasti ikiroudankin sulattvaa hymyään säästelemättä. Käytiin tihkusateessa lähileikkipuistot läpi ja katsottiin telkkarista trion ykkösidolin, norjalaisduon Marcus & Martinus- tallenne.
Aamun tunnelma oli tuuhea kuin joulupukkia vartoillessa, tyttötrion "hipihiljaa" sipistessä eteisessä suunnittelemaansa yhteishyökkäystä "nukkuvan" Ukin kimppuun kutittelun ja peuhaamisen merkeissä. Strategisesti moittettomasti suunniteltu vyöry onnistui yli odotusten ja desibelirikasta temmellystä kesti - riittävän kauan...

                                                       © EventGalleryImage

Piipahdettiin oikeissa elokuvissa seuraamassa taisteluhärkä  Ferdinandin kohtaloa ja seikkailuja yrityksessä pysytellä areenan ulkopuolella.
Mainiosti toteutettua katsottavaa, joka poiki pitkän keskustelun eläinten oikeuksista ja härkätaistelujen etiikasta.  Triolta pääsi yksimielinen helpotuksen huokaus, kun jämäkästi totesimme moisen menon olevan nykyisin lailla kiellettyä. Ilmassa oli kaiken matkaa villiä ja rajoittamatonta aatoksenrientoa ja vikasta sanansäilän heiluttelua; loistavaa. Ruokalistoilla oli mm. suurta hilpeyttä herättänyt Jamie Oliverin Carbonara-kakku, pasta kun - kas kummaa - kuuluu lemppareihin. Jälkkäreitä luonnollisestikaan unohtamati: jäätelöä puikkoina, annoksina ja mansikkapirteilöinä:)

Taanna lauantaina oli Esikoisen & Kumpp. & Keijutytön tervetullut vuoro.
Saatiin tuomisiksi iso laatikko vasta paistettuja karjalanpiirakoita ja todettiin yhteen ääneen, jotta on se tuo Kumppani noin savolaiseksi aikalailla noheva nainen, iha meiän mau mukkaa:)  Loivasti tuunatulla Amigon & Tyttöystävän kanssa hyväksi testatulla menulla mentiin riistatoivetta toteuttaen nytkin ja kokonaisuus rankattiin ylivoimaisesti kuluvan vuoden maukkaimmaksi ja parhaimmaksi kokonaisuudeksi. Keskustelu sinkoili vallattomasti aiheesta toiseen sekä henkilökohtaisella, yleisellä että globaalilla tasolla, joten totesimme tyytyväisen omahyväisesti ja yksimielisesti  lujien lähtörutistusten aikana tehneemme osamme myös maailmanparannuksen suhteen:)

Loppuhuipennuksena kolmikkomme Wanhat konnot, Kanssakulkijan lapsuudenystävä kuin myös minun pitkäaikaisin sellainen, sillä yhtäaikaa minä nämä Dipolissa bilettäneet salskeat nuorukaiset aikanaan keittiöömme poimin ja kuinkas sitten kävikään... Asiaan: siis lounastimme perinteisesti Santorinissa herkutellen. Nauroimme menneille juhannusmuistoille neljän hengen telttareissusta pikkufiiulla Hangon juhannukseen, Lapin  vaellusreissulle Jaurujoen Tahvontuvalle, jota Kanssakulkija on ollut rakentamassakin, useimmiten yhdessä  mökillä vietetyille vauhdikkaille ja meluisille  uuden vuoden vastaanottajaisille jnpp. Keskusteltiin nykyisestä olotilasta ja mielenliikkeistä sekä kohdistimme katsemme myös kohti tulevaa ja aprikoimme uteliaina sen tarjoamia haasteita ja mahdollisuuksia; ollaan me, monessa liemessä keitetyt ja maita samonneet vaan vielä al dentejä, aika veijareita oli lopputoteamus:)

Jotta silleen täällä meillä, kuinka siellä teillä?

Hyvävireisesti:

12 kommenttia:

 1. Teillä on ollut tapahtumaa kerrakseen. Oikein oivallisilta päivänne kuulostivat.

  Vesi kielelä luin villisikapadan ja uuniperunoiden herkullisesta yhteisesityksestä, oih.

  Ihanaa kun on nuoria ympärillä. Meillä vain pari kummilasta, toinen jo lapsineen, mutta riittää siinäkin tapahtumaa ja toimintaa kun kyläilevät.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Cara; on helppo uskoa että kummilapset perheineen tuovat ns. elämää taloon! Hurmaavaa hässäkkää kotvaseksi ja sitten ne hurmaavammat (?) auton perävalot, joille iloisesti vilkutamme hetkeä ennen kuin jalat nousevat pöydälle:)

  Nuoret ja lapset ovat mieluista seuraa, kun aika harvakseltaan ajan kanssa päästään tapaamaan. Arvostan suuresti keskusteluja heidän kanssaan: tuoreita ja painolastittomia mielipiteitä, suorasanaisuutta ja villejä näkemyksiä sekä uskomattoman laajaa tietomäärää omaan vastaavan ikäiseen verrattuna. Tulee perspektiiviä ja visioita sekä erilaisia näkökantoja, joita pureskella sitten kahdestaan... Eipä silti, samaa suorasanaisuutta ja teeskentelemättömyyttä on ollut ilo kohdata myös jo hyvinkin ikääntyneissä, sydämensivistystä omaavissa, katkeroitumattomissa ihmisissä.

  VastaaPoista
 3. Ihana juttu, että teillä on ollut mielekästä puuhaa lasten kanssa. Eikös se ole niin, että lasten suusta se totuus kuuluu. Kannatta siis seurustella heidän kanssaan ja kuunnella heidän ajatuksia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai tuo on niin totta: kun nuo nuoret aikuiset ja lapset asioita terveesti kyseenalaistavat ja totuuksia laukovat, ropisevat meidän latvustoistamme lahonneet neulaset ja kuolleet lehdet somasti maahan samalla, kun luutuneet käsitykset ajattelumalleineen raikastuvat. Erittäin tervetullutta:)

   Poista
 4. Oi miten kivalta kuulosti❤ Teillä on ollut niin tapahtuma rikasta ja hauskaa! Yhdessä oloa parhaimmillaan..Herkulliseltakin kuulosti:) Täällä odotetaan jo niin kovasti tulevaa viikonloppua, koska saadaan taas koko meidän murmelipoppoo kasaan:) Tsemppiä kovasti tuleviin kirjoituksiin ja hauskaa tammikuuta koko suvulle❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde; kivasti sarjassa tipoitellen seurasi hauskuus toistaan ja ilo oli kyllä meidän puolellamme:) Tsempit välitän abeille, kiito, niille on käyttöä!

   Sinulle ja perheellesi murmeleineen toivotan riemukasta tulevaa viikonloppua yhdessäoloineen, nauttikaa täysillä:)

   Poista
 5. Olet saanut viettää monia hyviä hetkiä läheisten kanssa. On hienoa kun sellaiseen on mahdollisuus; siitä kannattaa nauttia koko sydämellään. Nuorten mielipiteitä on mielenkiintoista kuunnella, itsekin oppii siinä jotakin uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme hyvin kiitollisia näistä hetkistä, jotka eivät ole itsestäänselvyyksiä ja voit olla varma, että elettiin täysillä mukana: tässä ja nyt.
   Nykynuoret ovat upeita ja tietorikkaita: kuten totesit on ilo saada uusia tuulia puhaltelemaan omaan ajatusmaailmaan sekä käydä joskus tiukkojakin keskusteluja näiden dialogin taitureiden kanssa. Kiitos kommentistasi ja talvenraikasta sekä valoisaa viikonloppua Sinulle:)

   Poista
 6. Olipa kivoja kuulumisia ja kivaa kertomaa.
  Ihanaa kun lapset ja nuoret viihtyvät mummon ja ukin kanssa. ♥️
  Erityinen ilonaihe tuo lukeva ekaluokkalainen.
  Hauskaa viikonloppua ! 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita A; jälkikasvun lukuharrastusta on ollut ilo tukea! Ensinnäkin lukeminen kehittää mielikuvitusta ja tärkeää empatiakykyä.
   Toisekseen näen asian niin, että hän, kenellä on sana hallussaan on aina vahvoilla kanssakäymisessa.
   Koulu- ja opiskelutie on pitkä ja sujuva lukeminen hyvine sanahallintoineen nopeutta lukemista ja edesauttaa oleellisen poimimista tekstista oli se sitten kirjoista tahi ruudulta. Esseiden ja muiden opinnäytteiden laatiminen on myös huomattavasti helpompaa, kun on mistä ottaa...
   Nyt ptruu-ptruu pro sanat, tekstit ja lukeminen... Hohtavia hankia ja raikkaanreipasta hyvänmielen viikonloppua Sinulle;)

   Poista
  2. Tosi hienosti luettelet lukemisen hyötyjä ♥️ Ei puutu keskustelunaiheita eikä small talkia niiltä jotka lukevat hyviä kirjoja. Voi esimerkiksi vastata latteaan "Mitä kuuluu?" - kysymykseen että "Kiitos, luen juuri älyttömän jännää kirjaa bla bla blaaa..." 🙂

   Kepeitä kinoksia ja kauniita päiviä tähän viikkoon ⛄️

   Poista
  3. Kiitos Rita A mieltä lämmittäneestä kommentistasi! Kirjat ovat rakkaita ja koen, että siitä, että minulle on luettu ja itse olen lukenut on ollut valtavasti hyötyä niin - oikeastaan ihan kaikessa - tässä elämässä...

   Tämä valkeus mi' meidät ympäröi saisi mieluusti jatkua; Sinulle mukavia päiviä ja pirteää mieltä alkaneelle viikollesi:)

   Poista