tiistai 5. joulukuuta 2017

Hyvää huomista Itsenäisyyspäivää ...


Kaiken tämän Suomi-100 tapahtumapaljouden, markkinameiningin ja hössötyksen - panem et circenses - keskeltä mieli halajaa ja etsityy kohti asian ydintä Ilmari Kiannon & Oskari Merikannon hengessä:


Kuulkaa korpeimme kuiskintaa,
jylhien järvien loiskintaa!
Meidänpä mainetta mainivat nuot
koskien ärjyt ja surkeat suot!
Meidänpä vapautta vaarat on nää!
Meidän on laulua lahtien pää!
Meille myös kevätkin keijunsa toi,
rastas ja metso täälläkin soi.Saanatunturikin tuli juhlavalaistuksi; lie siinä luonnolla ihmettä, poroilla sarvien kalistelemista, maahisilla mietittävää ja riekoilla lumikiepeissään  kiehnäämistä...

Ollaan itsenäisiä ja tarvittaessa itsepäisiä omia arvojamme puolustaessamme. Pidetään huolta itsestämme ja läheisistämme, heistä jotka ovat meille rakkaita sekä ojennetaan auttava kätemme laajemminkin aina tarvittaessa.
Huomenissa Suomen siniristilippu liehukoon komiasti salossaan ja kynttilät syttykööt perinteisesti illansuussa ikkunoillemme. On suuri etuoikeus ja ilo kohottaa malja itsenäiselle isänmaalle! Kaveria ei jätetä, eihän?

Juhlavasti juhlamielellä:

12 kommenttia:

 1. Hyvä summaus juhlavuodesta. Hyvää itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista
 2. Uljas ihana laulu esi-isiltämme. Melkein vetää sanattomaksi 🇫🇮ja hienon juhlapuheen sinäkin ilmoille lykkäsit. Minussa alkoi nousta into tehdä jotain uuden vuoden lupauksien tapaisia kaavailuja isänmaan hengessä 💙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita A ystäväiseni:) Jotenkin veti mieli syvemmille vaan ei synkemmille vesille kaiken hömpötyksen keskeltä...

   Poista
 3. 💙 Suomi 100 vuotta 💙

  💙 Hyvää itsenäisyyspäivää kaveri 💙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, Sinä mukava blogikaverini: erinomaista juhlapäivää Sinulle ja tietty rapsutukset Ozzylle:)

   Poista
 4. On ihanaa, että saadaan juhlia satavuotiasta Suomea! Vasta tänään jotenkin todella tajusin, miten ainutlaatuista on saada elää juuri nyt, kun on tällainen juhla :) Ollaan ylpeitä itsenäisestä Suomesta. Malja isänmaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja olet oikeassa ihanuudesta! Kilistellään yhdessä maljat pirskahtelevaa itsenäisyyden kunniaksi:)

   Poista
 5. On todellakin hienoa elää itsenäisessä maassa. Mutta kuten kirjoitit, vähän alkaa olla markkinahumua jo juhlinnassakin.

  Kaikesta huolimatta Oikein Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cara: itsenäinen maa ja sananvapaus ovat arvokkaita asioita. Aurinkoista ja hyvää juhlapäivää!

   Poista
 6. Niin kaunis postaus!! Onneksi saadaan elää täällä vapaassa suomessa..kovan työn ovat aikanaan itsenäisyyden eteen tehneet!
  ♥Suomi♥ Oikein hyvää itsenäisyyspäivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päden paja ja sitä samaa Sinulle! Jälleenrakennus ja hyvinvointivaltion luominen ovat olleet kova ja kunnioituksen ansaitseva urakka; aikakautta, jolloin vielä puhallettiin yhteen hiileen ja yhteisöllisyys oli vahvana läsnä elämässä...

   Poista