maanantai 15. toukokuuta 2017

Teflon Brothers et al. - " Mummoille"...


Teflon Brothersin Mummoille-kappaleella kuullaan Ilari Sahamies, Arttu Wiskari, Tango-Teemu, Stig ja Teflon Brothers.

Näinä ankeina aikoina, kun me mummot olemme ongelmajätettä ja saippuatehdastavaraa ja meillä on kuulemma mummonmarkat, mummoprillit ja -kalsarit, mummohajut ja me rahisemme rollaattorein hiekkateillä ja tukimme kauppojen kassajonot,  kiitos teille räväkät nuoret herrat tästä riemupläjäytyksestä ja ageismin vastaiskusta:

Teille, joiden mummot selkeästi ovat onnekkaita, jotka tiedätte, että me sujauttelemme euroja menemään, meillä on monet eriväriset silmälasinkehykset ja verhoamme kroppamme pitsisin alusasuin sekä tuoksutamme arkisin aamuin kevyesti lempiparfyymianne valtimoiden kohdalle, me matkustamme ja luemme sekä käymme kultturitapahtumissa, mutta ennen kaikkea me iloitsemme teidän käynneistänne ja yhteydenotoistanne, me kannamme teitä - tulevaisuuttamme ja ikuisuuden avaimiamme  - sydämellämme, koska me rakastamme teitä ja me iskemme teille silmää vielä tähtinä kirkkaalta yötaivaalta, mutta tämän kaikenhan te jo selvästi tiesittekin:)

Kiitos ja lämpimät halaukseni koko mummokunnan puolesta,

olette ihania:

6 kommenttia:

 1. Koko "mummokunnan" puolesta - verratonta ! 😀

  Joku urheiluselostaja aikanaan keksi ilmaisun "hän ampuu pallon (vai oliko kiekon?) ylämummoon". En ymmärrä sitä mutta nauran ihan sikana 🐷

  VastaaPoista
 2. Kiitos Rita A; Timo "Juti" Jutila tuon 2000-luvulla Tampereella lanseerasi,Pyhäjärven puoleista jääkiekkomaalin vasenta ylänurkkaa tarkoittamaan, koska viereisessä talossa sijaitsee "De Gamlas Hem", eikä tuo termi närästä:)

  Mutta raivosta repeän tuon nimenomaan negatiivisessa mielessä tapahtuvan yleismummottelun suhteen. Tähän kuriositeettiseen ja positiiviseen uutuusbiisiin kun sattumalta törmäsin, niin riemusta repesin:) Bravo!

  VastaaPoista
 3. Tuota ylämummosanonnan syntyhistoriaa en tiennytkään. Teflon brothersin biisissä Lähiöunelmia mainitaa mummokonkeli, joka lienee naisten pyörä.

  VastaaPoista
 4. Jep Jokke; vanha naistenpyörähän tuo konkeli on.
  Wiskarin Mökkitiekin on eletty todeksi ensin pojanpoika Vaarin sylissä ratissa ja nyttemmin Vaarin ajo-opetusluvan ja jaetun yhteisen kokemuksen jäljiltä kortti taskussa:)

  VastaaPoista
 5. Minun tyttökin halusi mummopyörän, ettei kukaan varastaisi sitä, mutta sekin varastettiin. Minun mummopyörä sai olla rauhassa.
  Onpa ihana laulu, ihan tippa silmässä kuuntelin isojen miesten laulua <3

  VastaaPoista
 6. Mai, eikös vaan ollutkin hyvä veto! Minulla oli pienenä sellainen Husqvarnan painava konkeli mökillä ja hyvin huristi pitkin metsäteitä, mutta oli raskas työntää.

  Nuo fillarit ovat kysyttyä tavaraa, pari lukittua pyörää nyysittiin meidänkin murmeleilta juna-aseman kupeesta kuluneen vuoden aikana; pahus(:

  VastaaPoista