lauantai 29. huhtikuuta 2017

Rullaati, rullaati...
"Tänään syntyi kevät."


"Meri suuteli rantansa jäättömiksi.
Lokit ovat siipensä pesseet
kaukaisten karien keskellä.
Taivaan telttakatto oli vielä eilen harmaa,
joku on vetäissyt sinistä verkaa sijaan.
Lounatuuli on oppinut puhumaan
ja tuo viestejä ihmiselle.

Repäise auki mielesi akkunat,
johon pahantuulen hämähäkki kutoi verkkojaan.
Päästä kaipauksen häkkilintu valloilleen
ja anna sen kisailla kaukaisten karien keskellä
lokkiparven parissa.

Anna sen lentää levottomin siivin
kurkien keralla kattojen yli
jonnekin toiseen maailmaan,
vainioille, jotka odottavat,
korpeen, jossa elämä herää.

Lähetä tunteesi kultakiharaiset lapset
tervehtimään kevättä,
joka tänään syntyi
luonnon sydämessä,
auringon säteissä
ja ihmisessä."
(Uuno Kailas)
Tämän huushollin hei-hulinassa on  jääkaappi jengoiltaan joutumassa, kakku koristelua vailla komia, kuplivat kylmiössä ja fisunpyrstöt vaaterissa vadeillaan, sillä huomenissa vedetään pöytä pitkäksi ja 10-hengen + kahden karvakuonon iloisin hännänheilutuksin kohotamme kolmen ikäpolven voimin kalseita kelejä runon otsikon lailla uhmaten maljan keväälle ja vapulle sekä hilpeästi hälisevälle, lämpimälle yhdessäololle pitkästä aikaa:)


Auringon säteitä ja kevyen oloista mielentilaa:

6 kommenttia:

 1. Kuulosti tosi mukavalta teidän juhlanne. Nauttikaa täysin rinnoin ja tuokaa kevät meille kaikille muillekin!

  Niin kuin U. Kailas tuossa runossa:
  'Repäise auki mielesi akkunat'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cara ja nyt on tosiaan hyvä aika repäistä mielen akkunat (joskaan ei tässä sateenvihmonnassa muita) apposelleen ja häätää kaikki nurkkiin pesiytyneet seitinkutojat verkkoineen pois uusien tuulten alta:)

   Poista
 2. Oikein iloista vappua. Se oli siinä ja siinä, että minusta meinasi tulla vappuleski, mutta sitten tytön koiranhoitaja oli sitä mieltä, että kyllä hän pärjäilee, eikä miestä tarvita. Olin jo pakannut ison korillisen evästä ym. matkaevääksi. No nyt taidetaan piipahtaa tippaleipäosastolle, sillä kyllähän nyt ainakin yhdet tippaleivät pitää vappuna syödä.
  Rullaati, rullaati :)

  VastaaPoista
 3. Mai! Huippua, jotte nyt vallan vappuleskeksi tarvinnut heittäytyä, joten mukavia tippaleipien rouskuttelutuokioita ja tomusokerisia suukkosia teille:)

  VastaaPoista
 4. Uljas tunnelma runossa ja railakas meininki teidän juhlissa. Mekin pääsimme isolla joukolla juhlimaan ystäväperheeseen vappuaattona. Tosin emme vappua juhlineet vaan isännän syntymäpäivää. Ihan fantastista olla suuressa pöytäseurueessa aikuisten ja lasten kanssa 🙂

  VastaaPoista
 5. Kiitos Rita A ja heilahtihan tuo värssytys hiukka pompöösin puolelle, mutta nuo pahantuulen hämikset ja levottomat siiveet kutkuttivat. Pitkässä pöydässä on jotain erityisen juhlavaa ja piiriinsä sulkevaa. Seurueen eri-ikäisyys antaa lisäväriä keskustelun riemakkuudelle ja laaja-alaisuudelle, - harvinaista herkkua ja siksi nautinnollista. Keväistä & lämmintä viikonjatkoa!

  VastaaPoista