torstai 20. huhtikuuta 2017

Heikki Willamo: "Myyttinen matka" - ex Libris...


"Myyttinen matka", Heikki Willamo, Maahenki Oy , 2017, 188 s.

"Luontokuvaaja ja kirjailija Heikki Willamo (s. 1962) asuu Karjalohjalla,
 jossa hän on viettänyt myös lapsuuden kesiänsä. Hän aloitti luontokuvaajana mutta nykyisin häntä voi luonnehtia luontokirjailijaksi. Valokuvaaminen ja kirjoittaminen on hieno yhdistelmä. Valokuvat edustavat tavallaan totuutta: voin kuvillani näyttää, millaisena näen tämän maailman. Tekstissä voin mennä pidemmälle, sadun ja mielikuvituksen maailmaan, Willamo kuvaa työtään.
Vapaa kirjailija, toimittaja ja luontokuvaaja hän on ollut vuodesta 1982." (Kustantaja)"Ihminen on tehnyt kuvia eläimistä lähes neljänkymmenentuhannen vuoden ajan. Heikki Willamo on tutkinut noita kuvia, ihastellut niitä, miettinyt niiden alkuperää ja tekijöiden suhdetta kuvauskohteisiinsa. Miksi eläimet ovat olleet niin tärkeitä, että ihmiset ovat tehneet niistä kuvia syvälle luolien seinämiin ja kallioihin avotaivaan alle?" (Takakansi)

Kuva alla teoksen s. 115 samoin kuin sivun 118 hirvilehmä ja vasa kirvoittivat Vaarilta kommentin: "Metsämiehen unelmahetki; kuulet hönkayksen aamunkosteassa ja hämäräisessä metsässä, pysähdyt niille sijoillesi kuuntelemaan ja etsimään katseellasi sen aiheuttajaa..."


Koska kyseessä on myyttinen matka, ei ole syytä avata teosta enemmälti, semminkään kun en siihen lyhyesti pystyisi. Voin vain ilolla todeta, että tämä on herkkä, kaunis ja luontoa kunnioittava laatuteos, joka puhuttelee lukijaansa ja vie mustavalkoisine kuvineen hämyiselle, sadunomaiselle ja satumaiselle matkalle kauas menneeseen ja tulevaan... Ota, lue, katso ja nauti!

Myytinviemänä:

4 kommenttia:

 1. Kaunis kuva ja ajatuksia herättelevä. Vaari herkesi ihan runolliseksi, pakko olla hieno kirja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mai, tuo teos loi tilaa monenlaisille ajatuksille luonnon ja ihmisen suhteista. Niin se vaan totesi yhdellä sanalla tämä metsämiehemmekin, jotta: "herkkää..."

   Poista
 2. Heikki Willamon tiedänkin, olen varannut tuon kirjan jo aiemmin. Pain saankin sen. Oletko sattunut lukemaan edellisen 'Vuosi metsässä' - teoksen? Vuodelta 2012 muistelen. Siitä jo tykkäsin kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cara; "Vuosi metsässä" meni varaukseen! Tämä "Myyttinen matka" oli mielelle hyvää tekevä ja rauhoittava teos:)

   Poista