perjantai 17. maaliskuuta 2017

"Böödismit" - ex Libris...


"Böödismit", Eeva-Liisa Sepponen, Karisto, 2017, 96 s.

"Eeva-Liisa Sepponen  on intohimoinen harrastajakuvaaja, joka on nähnyt ja tehnyt elämässään paljon. Kunnon kameran ja böödismien myötä hän on löytänyt omimman tapansa tarkkailla maailmaa. Valtaosa böödismien kuvista on kuvattu hänen mökkisaarellaan Pietarsaaren edustalla." (Kustantaja)

Facebookissa lukuisia tykkääjiä keränneet böödismit on yhdistelmä upeita lintukuvia ja lyömätöntä tilannekomiikkaa. Böödismit on nyt koottu kansien väliin, ja tuloksena on hillitön jokanaisen ja -miehen lahjakirja, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Kameran tallentamat tilanteet ovat vertaansa vailla ja vaatineet paitsi tuhansia otoksia myös ripauksen onnea. Kunkin kuvan tunnelman tiivistää täydellisesti osuva tokaisu tai vitsikäs sanonta. Tätä ennen kukaan ei olisi uskonut, miten ilmeikkäitä ja inhimillisiä linnut voivat olla! (Kustantaja)

Näin vuodenaikaan passelisti lintujen kevätmuuton ollessa hyvällä alulla ja eilisen joutsenten juhlavan ylilennon kenokaulana tiirailleena sain sopivasti  tänään kirjastosta mukaani tämän hervottoman hauskuutuksen viikonlopun avaajaksi.
Teoksen huumori osui kerrassaan nappiin omaan vireeseen ja yhdessä siipan kanssa naureskelimme makiasti  näille mainioille otoksille hupaisine verbaalirepäisyineen. Hauska & harmiton hyvänmielen hyrisyttäjä ja arjen jälkeisen ryppyotsan silottelija! Hauska on hyväksi habitukselle, joten lennokkaita viikonloppuja:)

Böödistinä ja bongarina:

2 kommenttia:

  1. Kurkkasin Facebookiin, en näistä böödismeistä tiennytkään. Kiva idea, mutta tekstin layoutit olivat minusta tönkköjä. Terveisin nimim. nipottaja :)

    VastaaPoista
  2. Näppärä idea tämä ja hauska välipalauutuus. Kyllä vaan: saman fontin ja kirjasinkoon käyttäminen olisi tuonut luonnetta ja tyylikkyyttä kirjaseen. Nipotellen vaan ei nilkutellen: kommentistasi kiitos ja hyviä viikonloppuja Sinulle:)

    VastaaPoista