lauantai 21. tammikuuta 2017

Mirador del Rio...


Mirador del Rio on César Manriquen suunnittelema hulppea, päätähuimaava näköalapaikka 475 metrin korkeudella saaren pohjoispuolella:
Maisemat eivät täällä ahistusta aiheuta, vaan sielu lentää vapaana silmänkantamattoniin ja tuuli möyhentää aatokset uuteen uskoon. Karua ja pääsääntöisesti kulkukelvotonta sitävastoin on tämä laavakivimaasto eikä viljely näillä huudeilla totisesti ole hätähisen miehen hommaa. On pengerrystä pengerryksen perään, kiveä kiven päälle tuulisuojaksi ja lämmön keräämiseksi yksittäisten usein kuoppiin istutettujen viinirypälepensaiden ja muidenkin kasvien ympärille. Hatunnoston paikka!
Mutta on myös väriloistoa, maatapitkin kiemurtelevaa ja tuulta vastaan taistelevaa pikkuruista, iloista kasvustoa, kuten tämän lähinnä hiirenvirnan tapainen aurinkoinen valopilkkumatto.
Ensimmäiset sadepisarat saarelle saatiin äsken, lämpötila varjossa 22 astetta. Läntisillä saarilla on uutisten mukaan ollut kehnompaa ja kosteampaa keliä tyrkyllä. Tasan viikko edessä ennen kuin kirsut kääntyvät kohti kotimaata.
Eipä kuin jaksellaan hyvin y buen fin de semana täältä kesämaasta,

mukavia viikonloppuja:

4 kommenttia:

 1. Ihana lomasaari ja mukava katsella kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, paljon on nähtävää etenkin kun vuorka-autolla liikkuu. Se kun pysähtyy aina tarvittaessa. Mutta muutoin tämä olisi sopiva viikon rantalomakohteeksi, sillä paikalliselämä on koko lailla näkymättömissä ja se on yksi tärkeimpiä matkailun helmiä kontakteineen:)

   Poista
 2. Näköalapaikka tarjosi vastapainoa luolakäynnille :)
  Maanpeittokasvit näyttävät herttaisilta.
  Ihanaa viimeistä lomaviikkoa 🌵😎☀️

  VastaaPoista
 3. Voi kiitos Rita A; 12-asteen lämmössä alkoi tämä päivä parvekeaamiaisineen ja tuoreine rapeine leipineen; nam.

  Vaikka luolastossa mielikuvitus vilisti kuvitellen historiallisia tapahtumia, niin noilla näköalapaikoilla silmä lepää ja katse kiitää sekä ajatus on villi ja vapaa...

  VastaaPoista