maanantai 16. tammikuuta 2017

Rellulla rennosti rullaten...


Lanzarotella on n.140.000 asukasta ja tämän Puerto del Carmenin n. 10.000 asukkaan lomakaupungin  viehättävän palmureunusteisen rantabulevardin krääsäkauppoineen tultua edestakaisin läpikotaisin siksakatuksi otimme ja vuokrasimme Clion alle kolmeksi päiväksi. Hintataso oli varsin variaabeli: hotellin hinta  ja matkatoimiston n. 160,- Paikallisen pikkuvuokraamon lähtöhinta 99,- ja varaus tehtiin hintaan 90,- Molemmissa tapauksissa tietty täysvakuutukset päällä.  Lopullinen hinta käteisellä oli hurjat 70,- eli paperi, kuitit  ja tosittteet ovat tyyriitä tylleröitä.

Ekapäivän suunnaksi otimme saaren etäläisen osan reitillä PdC - pikkukylä Yaiza - El Golfo - Playa Blanca ja Punto de Papagayon luonnosuojelualuen, jonne sisäänpääsy oli hurjat 1,50/nuppi. Kärrytie tarjosi vajaat 10 km melkoista rytkytystä ja nimismiehen kiharaa  n. 20-30 km:n tuntivauhdilla kunnes tömähdimme helpottuineina ja pakarat hierottuina parkkipaikalle.
Kuvat  n. 100 km:n taipaleelta kertovat tarinaansa:


Loma on sujunut mainiosti kauniissa kelissä ja ajoittain tuiveroisissa tuulissakin.  On naurettu ja hassuteltu paljon sekä nautittu estoitta eteen tulleesta tilannekomikaasta. Nukkua päräytin tuossa sitten vaavi-iän enkatkin: ennätykselliset 11 h yhteen putkeen.  Kun nuori ihminen nukkuu, se on kuin panisi rahaa pankkiin; mitä se näin kypsillä kymmenillä tarkoittaa, - tiedä häntä. Koko päivä ulkona liikkuen ja uutta havainnoiden toimii...

Matka jatkuu:

8 kommenttia:

 1. Leskenlehtikin kukkii :)

  Meidän kymmenillä nukkuminen on jo korkoa korolle siihen pankissa olevaan rahaan.

  Hyvää loman jatkoa, ajelu kuulostaa mukavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rantakasvi; tuon oivan teesin nielen ilomielin purematta:) Joku instanssi sentään vielä oikein koronkin kanssa, eihän meillä hätäpäiviä...

   Poista
 2. Kauniita kuvia taas. Näitä kattelee mielellään (ehkä vähän kateellisena kuitenkin) :D Mukavaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teille Tiia&Tommi ja mukavaa, jos kuvat herättelevät toiveita vielä talven alla olevasta keväästä, paistaa se päivä vielä risukasaankin:)

   Poista
 3. Tuli kyllä mieleen, että voisi siellä Lanzarotellakin olla tähän aikaan vuodesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep Mai, vaikka lähtöä sai tilkan pinnistellä, niin kyllä valo, lepo ja lämpö sekä sikeä uni ovat ihmispololle ainoastaan hyväksi. Sitten taas jaksaa heittäytyä uusin eväin hyvään arkeen ja sukeltaa mukaan runsaaseen kirjakevään antiin, joista teillä on jo makupaloja nautittuina:)

   Poista
 4. Nauroin sydämellisesti tuolle "nimismiehen kiharalle" 🙂 Olen aina tykännyt siitä kielikuvasta ja nauran aina uudelleen. Kiva että teillä on niin onnistuneen kuuloinen loma. Tuli leskenlehti mieleen noista keltaisista, kuten näemmä myös nimimerkille Rantakasvi 🙂 Hyvät ilmat teille eli buenos aires (haha ha, *nauraa omalle vitsilleen*.)

  VastaaPoista
 5. Kiva että hauskuutti! Jäinkin tässä miettimään, mistä moinen tokaisu on peräisin?? Minulle sen on tartuttanut Vaari, joka ei myöskään tiedä lausuman juuria.

  Taidanpa ottaa buenos airesit täältä tullessa mukaan, sen verran vekkulisti heitit ja sitten nauretaan yhdessä molemmat menneille loskille:))

  VastaaPoista