tiistai 8. syyskuuta 2015

Kasvikset lisukkeena & pääruokana - ex Libris...


"Kasvikset lisukkeena ja pääruokana", Tommy Myllymäki, Tammi, 2015,
217 s.,  suomentanut Jenna Yli-Nuuttila. Valokuvat Charlie Drevstam.

"Tommy Myllymäki  (s. 1978)   on Ruotsin ansioituneimpia kokkeja.
Hän on esiintynyt TV4:n Nyhetsmorgon-aamuohjelmassa ja
Mitt kok-sarjassa ja hän on menestynyt kansainvälisessä
Bocuse d'Or-kokkikilpailussa (MM-hopeaa 2012, EM-kultaa 2014 ja
MM-pronssia 2015).

Herkullisia pääruokia ja elegantteja lisukkeita. Mestarikokin mieluisimmat kasvikset näyttävissä, helposti valmistettavissa resepteissä. Kurpitsaa, munakoisoa, mustajuurta, parsaa, vihreitä papuja ja pinaattia Vihannekset muuttuvat mitä herkullisimmiksi annoksiksi. Nämä ohjeet kruunaavat arjen ja tuovat illallispöytään uusia raikkaita makuja. Kirjassa ohjataan kasvisten oikeaoppiseen käsittelyyn ja kerrotaan,
milloin ne ovat parhaimmillaan. Kasvislisukkeiden yhteydessä on mukana tieto ruoka-aineista,
joiden kanssa lisuke muodostaa elegantin illallisen." (Teoksen takakansi)

Teoksessa on kunkin kasviksen kohdalla ensin esitttely sitten maininta parhaasta sesongista ja valmistustapa. Löytyy myös kelvollisia, tervetulleita pikkuniksejä:, erilaisia valmistustekniikoita,  tekniikoita & vinkkejä yrttien käsittelemiseen, leikkaustekniikoita, viipaloi ohuelti ja tomaattien kalttaaminen.

Oma ruokamaailmamme on enenevässä määrin luontevasti kasvispainoitteinen. 
Satsaamme tuoreisiin raaka-aineisiin ja itsevalmistettuun ruokaan, joka on oiva tapa kruunata niin arkea kuin juhlaakin. Näin vapaina  vaellellessa inhasti mitätöiden udeltaessa päiväin ohjelmallista täyttöä saatamekin piruuksissaan  tokaista:" Kah, aamupäivät myö tehhään ruokaa ja sitten iltapäivällä  syyään." No, ei tuo nyt sentään koko totuus ole...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti