tiistai 30. joulukuuta 2014

Kahden tulen välissä...vuotta uutukaiseen vaihdamme huomenissa täällä: takaa pärähtää ilmoille klo 22.00 Gran Fiesta de Fin Ano Charcon aukiolla ja klo 24.00 edessä taivas repeää väriloistoon por de fuegos artificiales Bienvenida 2015; siispä bailamos!!

Edellinen tarkoittaa livelattari-poppipotpurria, jossa armoa ei anota eikä anneta  eikä  taukoja tunneta, vaan pumppu päkittää pontevasti välillä hikeä otsalta pyyhkäisten ja laulusolistit  vaihtuvat estradilla lennosta. Letkeä ja desibelirikas musisointi taukoaa kotvasen ennen kuin Vaari – todennäköisesti -  kasteenraikkaana, joskin ryytyneenä kirmaisee sinnikkäiden ja ehdottomasti hatunnoston arvoiseen juhlintasuoritukseen yltäneiden juhlapukuisten cavannauttijain lomasta  Ano Nuevoja, kuten täällä korrektisti tapana on, iloisesti sinne tänne  toivotellen kohti leipomon tätejä, josta toivon mukaan palaa useampia maljoja kohottelematta kohtuuajassa lämpöinen ja rapea patonki kainalossa...

Jälkimmäinen pitää sisällään megaluokan säihkettä ja räiskettä – valoja taivaalle sanoisivat Pikkumurmelit – kerrassaan upeaa ihasteltavaa. Näin ollen Mummo hyväksi todetulla taktiikalla, mutta vasta  jahka on ensin pantu jalalla koreasti, lanteita parin tanssinpyrähdyksen verran notkisteltu, tempaisee pikaiset nokkaunoset ollakseen napakassa iskussa ystävättäremme, kunnianarvoisan  Anna  Codorniun  aikaan viinirypäletaian tekoon.
Silmät ristissä vuoden ensipäivän kohtaamisen ja  tästä valvomismaratonista kunnialla suoriutumisen arvoiseksi tämän hauskanpidon tekee se upea tosiseikka, että tapahtumassa mukana ovat kaikki ikäryhmät vaippapöksyistä vaari-immeisiin, ketään ei ole jätetty kotiin varastoon, vaan liikkeellä on koko kaupungin väki. Juhla-asuissa kaikki tyyni:Siispä Rakkaat Ystävät ja Hyvät Kanssakulkijat: yksi rypäle per kellokumautus oman kullan suppusuuhun ja jo vainen ovat vuodeksi  onni, rauha ja sopusointu  taloon  taatut!

Ano Nuevo, Vida Nueva:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti