perjantai 26. joulukuuta 2014

Nyt vanhakin jo nuortuu...Joulun taiasta tuossa aiemmin kun jotain uumoilin ja kappas vaan, kuinka todeksi se ottaa konkretisoitui:Vaarin kipittäessä aamutuimaan hämäränhyssässä leipomolle croissanttien hakuun,
oli Charcon aukiolla riemu ylimmillään ja suomalaisen Lappsetin  leikkitelineet  kovassa käytössä. Siinä liukui juhlamekon helmat korvissa hulmuten daamia alas peffamäkeä piikkarit kohti taivasta sojottaen, keinuissa  vauhditteli prässihousuherraa solmiot liehuen  ja fútbolia potkittiin ennen niin kiiltävien ja priimojen nauhakenkien  menetyksen uhallakin.  Tämä kaikki bueno!

Kun sitten kymmenen pintaan  uudemman kerran mennä lompsotimme paikan ohi, villi meno jatkui riemunkiljausten leikatessa ilmaa, mutta nyt oli menossa mukana silkkaa sorjaa pikkuväkeä vaippapöksystä alakoululaisiin. Siispä: ihme oli tapahtunut & taika toiminut!! Se mikä nyt askarruttaa on: kuinka aikaisesta yöstä, pikkutunneilta meidän Vaarin kanssa on sinne hipihiljaa  hiivittävä suppusuisina  iloittelemaan, jotta sama taika toimii ja onko laskelmissa huomioitava joku ikäpolvisidonnainen homekerroin vai kuinka ja jos, niin millä volyymillä??

Joulunaika on sujunut upein juhlavaloin valaistussa, joulutähdin koristellussa kaupungissa rauhallisesti ja mainiosti, aatonaaton päivällinen kaikessa herkullisuudessaan  perinteisesti
La  Papayassa: alkupaloina Pimientos de Padron/pieniä vihreitä paprikoita suolapedillä, canejoa/kanipataa & solomilloa á la Gema /sisäfilepihviä puolikas Corona punaviiniä + vesi  ynnä pressot , koko komeus sanoisinko varsin asiakasystävälliseen vajaan viidenkympin pintaan.
Jouluaattona hurautimme taksilla Taoron puistoon pois kaupungin hälinästä ja hulinasta ja illansuussa maistelimme juustoja hedelmäin kera kynttilänvalossa parvekkeella meren maininkeja kuunnellen. Tämä kuunnellen erityisesti  painottaen, sillä poikkeuksellisesti loppiaiseen lopettava joulutivoli  kakofonisine  rämpytyksineen kunnioitti joulurauhaa.  Säiden Herra on ollut joulumatkalaisten ja meidän muidenkin puolella sillä lämpötilat liikkuvat aamun 18:sta iltapäivän 30:een, Calimaa siis edelleen päällä kaikeksi onneksi ilman oranssia, hienonhienoa, joka raonripaleen tai tiivisteen läpi änkeävää hiekkaa.

Btw:  Teidellä oli kuin olikin valkea piippalakki päässä....

Kivutonta loppua:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti