tiistai 9. joulukuuta 2014

Pieni pää pyörällä...

Himpun vajaa viikko ollaan nyt tehty pesää ja pystytetty leiriä PdlC:ssa ja tällä hetkellä keli sen kun eilispäivänä alkaneen Caliman vaikutuksesta kirittää lämpötilaa ollen +28 graatia; huh-huh...

Lento sujui mallikkaasti etuajassa, sopparit vanhaan malliin, tosin vuokraisäntä Arturo vaikuttaa Madridissa, joten häntä emme luultavimmin tapaakaan. Ensin kaikki kaapit ja laatikot auki, arsenaali tutkintaan ja omaan oordninkiin ja sitten kapsäkit tyhjiksi. Seuraavaksi täydennykset: nippu henkareita, pyykkitellinki ostoiksi, cafetera = kahvinkeitin tilaukseen välittäjältä yms. Kämpän alettua tuntua talvipesältä kipinkapin ruokakauppoihin ahtaamaan perusvarastoa.
Alakerran toimiston senorat katsoivat häikäistyneinnä kassinkantorumbaamme, vaan paree kertanen rytinä kuin ainainen natina & logistiikka kunniaan!

Nettiyhteys saatiin vaivatta  reilaan, jahka ensin käytiin AM:n byroossa tervehtimässä tyttöjä ja utelemassa, mistä nykyisin  löytyy lähin Movistar, joka aiemmin osoittautunut toimivaksi.
Väliin mahtuivat myös Itsenäisyyspäivä valkoisine kynttilöineen ja kuoharimaljoineen, täkäläisittäin el Dia de la Constitution eli perustuslain päivä. Eilinenkin oli juhlapäivä tällä kertaa neitseellisen sikiämisen merkeissä kaupungin keskustassa vaeltavine patsaskulkueineen. Juhlallista ja kaunista. Täällähän se fiestan ja ferian polkaisutaito vaikka tyhjästä osataan, jos ei kalenterista passelia löydy.  Tuttavia on tavattu ja heistä läheisimmät tietty halattu ja poskisuukoteltu. Onnellista.

Kelit ovat suosineet tuloviikkoa: pilvipoutaa alkuun,  lauantaina tuli reipas sadekuuro, jonka vietimme  kesken kävelylenkkiä Cafe de Parisin varjon alla ja hurautimme taksilla kotia (kaupunkialueella hurjat 3,75 + tippi). Eilen saimme maistiaisia Calimasta +24 ja tänään siis vähintäinkin rittävän  kelvolliset +28 = loivat liikkeet ja mineraalivettä kehiin. Tähän mennessä liki 30 km tepsuttelua mittarissa, - äkkiseltään kotimaan laiskottelun jäljiltä ei lainkaan kurjasti.Kaupunki on koristeltu joulutähdin ja -valoin; on myyjäistä, Joulusirkusta paremminkin -tivolia, lasten pommpulinnaa  ja leikkipuistoa, kansanmusiikkikulkuita joka ilta, joten kyllä se siitä tulee, - siis tonttuaika & Jouluntaika.


Kielikukkasiakin on tullut poimittua, udellessamme vasta-avatussa Alteza-marketissa kananmunien sijainnin perään: Donde esta jueves (lausuttuna hueves = torstai) kun piti oleman: donde estan los huevos (lausuttuna uevos). No olipahan kauppa-apulaisella kotona hulluista turistiparoista tarinantynkää: torstai tulee kyllä aikanaan ja munatkin löytyivät, kun lisäsin että niitä tarvittaisiin por tortilla espanola, espanjalaiseen munakkaaseen.  Kyllä naurelutti kotosalla munatoosa hyppysissä, vaan ei hävettänyt yhtään; tämä on juuri sentyyppistä tilannekomiikkaa, joka elämän suolana tekee hyvänmielen hyrinää. Palvelu pelaa kautta linjan moitteettomasti ja kielitaitokin vetreytynee ajan myötä aktiivisemmaksi.

Jotta silleen:

2 kommenttia:

  1. Hauska tarina munien ostosta.Pidän tuon Movistarin mielessä mutta olen ainakin vielä aikeissa hankkia nettiyhteyden täältä > http://airfibre.eu/index.php/internet

    VastaaPoista
  2. Kiva, että huvitti, niin meitäkin sitten jälkeenpäin ja kyllähän se huumorinkukka kaunein on poimia... Mukava myös, että on näitä vaihtoehtoja nettiyhteyksissä ja ainoastaa Orangen kanssa on joskus kuultu olevan ongelmia. Mukavia reissunriittailuja!

    VastaaPoista