keskiviikko 20. marraskuuta 2013

"Ilmailuilmaisu" - ex Libris

Lentoon kun tässä ollaan tuotapikaa lähdössä niin teemaan sopivasti:

ISBN: 978-952-235-676-5"Ilmailuilmaisu", Kavo Laurila, Mediapinta, 2013, 309 s. 


Kavo Laurilan esseissä seikkailee kuusi maailmankuulua lentäjä-kirjailijaa: Arabian Lawrence, Anne Morrow Lindbergh, Antoine de Saint-Exupéry, Richard Hillary, Beryl Markham ja Richard Bach.

Viime vuosisadan alkupuolella vaikuttaneiden lentäjä-kirjailijoiden piiri oli rajallinen. Kirjailijat tunsivat toisiaan ja toistensa tuotantoa, heidän välillään vallitsi keskinäinen vuorovaikutus  ja arvonanto. Yhden kirjailijan hohkama säteily heijastui toisia kirkkaammin. Antoine de Saint-Exupéry oli ja on yhä ilmailukirjallisuuden jättiläinen, kaikkien lentävien kynänkäyttäjien esikuva.

Kavo Laurila on tehnyt arkityönsä liike-elämän palveluksessa. Hänen elämänkestoiset harrastuksensa ovat sivunneet koko lentämisen kirjoa lennokeista purjelentoon ja moottorilentämisestä laskuvarjourheiluun. Ilmailutoimittajana Laurila on esiintynyt usein radiossa ja TV:ssä sekä kirjoittanut lukuisia lehtiartikkeleita." (Lähde: Teoksen takakansi)

Ilmailun ja -historian ystävien toiveteos, joka kiehtoo myös tällaista akrofoobikkoa, joka lukemisen myötä tulee vaivihkaa tempaistuksi ylö taivaalle huimaaviin korkeuksiin historian siipien havina korvia hemmotellen.

Tunnen myös vienoa lukkarinrakkautta kirjailijaa kohtaan parinkin elämänviivan leikkauspisteen myötä: hän on jo aivan liian pitkästi sitten tuonilmaisiin siirtyneen  Isäni opiskelukavereita ja kahteenkin otteeseen ollut mainio ja kannustava  esimies itselleni kesälomasiljaisena työskennellessäni ja harjoitteluaikaa hankkiessani. Kiitos näistä hyvistä muistoista ja oivista eväistä!!

Richard Bach: "Pelko on rumaa ja rohkeus kaunista. Kauneinta on lannistettu pelko."

Pelottomana:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti