keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Hervoton huolinysverö...

Klo 09.05 / 15,4 / 74% ei niin pilvehattaraakaan.

hyökkäsi puun takaa arvaamatta kimppuumme perjantaina asettaen karjalaisen huumormielen ja verenpainelukemat vähintäinkin kovalle koetukselle. Niiltä istuimilta viikonlopun alla kun emme asioille yhtikäs mitään voineet, vedimme karnevaaliosallistumisen tyylipuhtaasti läpi, joskin takaraivossa kaiken aikaa kaihersi. Maanataiaamusta ei kuin reippaanrohkeasti kinkkisen kerän purkuun, mistä ainaskin operaattori meitä kovasti kiittää. Huhkinta tuotti asia kerrallaan helpotuksen huokauksen. Miniäisen osalta seisomme tukevasti taustajoukkona ja uskomme vakaasti, että hän napakkana tyttönä peräänantamattomuudellaan hoitaa kiusankappaleen 10 - 0 kotiin! Iltapäivän rankasti ropisevat sadekuurot ja puuskatuulet pyyhkivät kaupungin ja mielen putipuhtaiksi ynnä antoivat erinomaisen syyn ja luvan tervetulleeseen hengenvetoon.

Seuraavaksi tähtäämme altaille valohoitoon sekä D-vitamiinitankkaukseen kolmen viikon tauon jälkeen. Aasinsiltaa pitkin marssikaamme nyt apteekkiin, jossa taannoin tulkkasin suomalaispariskunnan flunssaosaston lääkearsenaalia tiskiin, kauniiksi lopuksi pyysivät tiedustelemaan D-vitamiinia, lääkkeet ja rohdot kun täällä ovat edullisia ja laajemmalti reseptivapaitakin. Tuolloin ihka ensimmäistä kertaa kanta-apteekkimme vakavailmeisen, äärest' professionaalin apteekkarin kasvoja valaisi leveä hymy hänen kohottaessaan katseensa kohti kattoa:"EL SOL"!! Ej finns siis pillerinä, monivitamiiniosasena kylläkin.

Tästä jatkosiltaa pitkin: Kaakkois-Teneriffalla oppilaiden keskuudessa,( koulu aloitetaan 3 - 5 -vuotiaana), on tavattu oireita riisitaudista aiheuttajana aliravitsemus. Eletään vuotta a.D. 2013!! Tulevat kouluun saamatta minkäänlaista aamupalaa. Asia koskettaa toistaisen arvion mukaan n. 400 koululaista. Hetimiten on ko. perheille jaettu 3.000 annosta elintarvikkeita + ryhdytty kouluilla osittain aamupalan antoon. Kaikkea kornia tämä armoton alamäki poikii, mutta kaikeksi onneksi löytyy vielä voimavaroja ja puhtia välittömään vastaiskuun. (El Dia, 19.2.2013.

Tulppaanipuu kukkii parhaillaan:

Eteenpäin elävän mieli:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti