keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Calima, alerta amarilla...

Klo 09.04 / 17,3 / 65% harmaansininen autereinen taivas, ikäänkuin ketto päällä.

Toista päivää Caliman kourissa, tuo keltainen hälytys on lähinnä  suunnattu riskiryhmille, keli seisoo, vuorten silhuetit ovat häipyneet usvaan, hienonhienoa hiekkapartikkelia ilman sakeanaan ja se saattaa aiheutta hengitystie- ja sydänoireita. Nenät ovat hiukka tukkosessa ja silmiä hierotuttaa kuin unihiekan jäljiltä, mutta lakaistavaa ei ole terassilla eikä sisätiloissa, vaikka joskus on lapioitu urakalla. Kesto on normaalisti kolmisen päivää ja usein jälkimainingeissa pukkaa - onneksi - sadetta. Jotkut paikalliset huumormielellä toteavat ilmiön johtuvan  siitä, että afrikkalaiset pelaavat jalkapalloa....

No, mutta karnevaaliproge edistyy suunnitellun mukaisesti: eilen tuli karnevaaliprinsessa valituksi, sen kunniaksi prinsessavaloa taivaalle. Alla kuva edellisvuoden sankarittaresta. Väkimäärä kaupungissa on tapissaan: turisteja, joiden määrä edellisvuodesta on pysynyt jotakuinkin ennallaan, sisäistä siirtoa englantilaisten ja saksalaisten miinuksesta ranskalaisten, puolalaisten ja venäläisten hyväksi. Muilta saarilta samoin kuin mantereen puolelta ennättäytyy juhlakansaa tungokseen saakka  paikalle.

Tämä kaikki tuo tietty mukanaan ne ikävämmät lieveilmiönsä: prostituutiota, huumeita, näpistyksiä  & varkauksia. Vastaavasti eilen oli huippumäärä poliiseja katukuvassa, kolmen ryhmissä jalkapartioiden, moottoripyörillä ja autoilla. Uskottavaa & turvallista!!  Virkavaltaa on muutoin vissin säästösyistä näkynyt edellisvuotta vähemmän, joskin päivittäisiä piikkejä on taannehtivasti ollut. Toistaiseksi tänäkään talvena ainuttakaan iholletuloa emme itse ole kokeneet, mutta tietty, omaakin varotasoa nostetaan väkijoukkoihin tapahtumainseurantaan ja bailaamaan mentäessä elikkä vain pikkukassa taskunpohjalle ja normit kaulalaukut kännyineen jäävät kiltisti päivystämään kotihyllyyn.Puolimatkan krouvissa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti