keskiviikko 12. elokuuta 2020

Maisemanvaihdos se on...


 

kilometreissä mitattuna  pienikin  sellainen eli lomasella ollaan vietetty kuulutta viikkoa tutuissa Itä-Hämeen maisemissa ihaillen niemennokan rauhaisaa mäntykangasta ja kimeltävää järvenselkää, kulkien sienimetsässä, tarkastellen ovatko jahtimaat paikoillaan sekä ajan kanssa saunoen ja nauttien hiljaisuudesta.

Kelit ovat olleet helteiden jälkeen viileät: pohjoisuulta ja aamun mittarilukema hurjat + 9 graatia, mutta puulämmitteisen kiukaan löylyt ovat olleet sitäkin leppeämmät ja rentouttavat.

Kuvat puhukoot puolestaan: 


 

 

Vikkeliä päiviä & vekkulia oloa ja eloa. Akut ladattuina ja päät tuuletettuina se on sitten loppuviikosta keula kohti kotia ja hääpäivää sekä toivottavasti niitä Kanssakulkijan vihjailemia rapu-rallaltuksia.

Raikkain terveisin suoraan Luontoäidin sylistä:

10 kommenttia:

 1. Maisemat mitä parhaat lomaselle ja teille tutut. Tuo järvi houkuttaa heti jo kuvasta :) Kotimaan luonto on tullut monelle tutummaksi kun korona on vienyt ulkomaan matkat. Hyvä niin.

  Hyvää hääpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos Cara! Kyllä oli todellista maisemallista sielunlepoa hiljaisuuksineen ja toisaalta haastavaa maastokävelyä iloisine, mutta ketterine pyllähdyksineen sienirunsautta ihmetellen.
   Suomi on monimuotoinen ja kaunis maa...
   Kaunista kesäistä viikonloppua ja helliviä uimavesiä:)

   Poista
 2. Että onkin kauniit maisemat, rauhaa ja hiljaisuutta huokuvat. Harmonista hääpäivää teille ja railakasta rapuilua. Muistakaa kävellä takaperin kun menette rapuja syömään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä lomanen kuuluis siihen harvinaiseen herkkuun, jolloin kaikki oleellisen oli yht'aikaa läsnä (jopa saakelin itikat ja hirvikärpäset) eikä niin mitään puuttunut...

   Kiitos ja kun kerran Ope käskee lupasi Kanssakulkijakin kuuliaisena poikana yrittää arvokkaasti peruuttaen; iloista viikonloppua;)

   Poista
 3. On se vain ihanaa olla luonnon keskellä.
  Sain kerran mieheltä tekstiviestin hääpäivänä. Taisin olla lasten luona vieraisilla. Viestissä luki, että Onnellista Hääpivää. Arvaat varmaan, miksi me nimitämme nykyään hääpäivää! Tänä vuonna tulisi 10 vuotta täyteen, ja meillä oli matkasuunnitelma Madeiralle. Ei tietenkään matkusteta. matkustetaan sitten, kun ei pandemia ole uhkana.

  Hääpäiväonnittelut teille molemmille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mai ja hauska muisto!! Luonto kuuluu ilmaan muuta terapeuttien kärkikaartiin ja on oiva eheyttäjä.

   Näinpä: nyt saavat ulkomaanreissut olla mallia lomat lepo, mutta toivotan teille mitä mainiointa Hääpivää, kympistä on hyvä jatkaa:)

   Poista
 4. Onpa ihana ympäristö maiseman vaihdokselle. Niin kauniita maisemia. Ja sieniäkin olette saaneet. Me kävimme eilen sienimetsällä, kanttarelleja saatiin, mutta rouskut eivät kai ole vielä täällä nousseet. Hääpäiväonnittelut teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemanvaihdos kyllä piristää, etenkin tällainen luonnon rauhaan asettautuminen ja metsissäa kulkeminen rentouttaa, on mainiota liikuntaa ja antaa tilaa ajatuksille.

   Sieniä oli noilla seuduin enemmän kuin koskaan, ja jopa muutaman aikaisen Mustan torvisienenkin kohtasimme sekä ihan lähtömetreillä ensimmäisen komian Ukonhatun, joka on leivitettynä ja voissa paistettuna tämänpäiväinen lounasherkkumme.

   Kommentistasi kiitos ja kesäntuoksuista elokuista viikonloppua Sinulle!

   Poista
 5. Kauniita kesäisiä maisemia! Onpa ollut viileitä aamuja tosiaan. Onneksi saunassa aina tarkenee, ja puulämmitteinen kiuas takaa tosiaan parhaat löylyt. Lämpimät onnittelut teille hääpäivänne johdosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirjarakkautta! Suuri oli tosiaan kelinvaihtelu suoraan helteistä tuohon niemen pohjoistuuleen, vaan eipä ollut hyttysiä eikä muita inisijöitä mäkin terrassilla. Lämmintä päälle ja ulkoilu l. metsässärämpiminen sujui moitteetta.

   On ihan kiva lähteä voidakseen palata omaan kotiin ja omaan petiin ja voidakseen sitten taas suunnitella uutta lomasta ja lähtöä...

   Kommentistasi ja toivotuksista kiitos; Sinulle kaunista ja hauskaa viikonloppua:)

   Poista