keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Antti Pesonen: "Ajatuksia elämästä ja maailmasta" - ex Libris...


"Ajatuksia elämästä ja maailmasta", koonnut Antti Pesonen, Nikinsaari Kustannus, 2018, 117 s.

"Antti Pesonen  (1963-2017) oli intohimoinen yhteiskunnallinen keskustelija,
joka toimi itsenäisyyspuolueen puheenjohtajana 2004-2015 ja 2016-2017.
Antti Pesosen satojen blogitekstien, artikkeleiden, haastatteluiden ja puheiden kantava linja oli humaanius, vaatimus tasa-arvosta ja demokratiasta sekä huoli ihmiskunnan ja luonnon tasapainon katoamisesta." (BoD -kirja)

 
Antti Pesonen on koonnut kiinnostavan ja moninaisen kokoelman mietteitä elämämme eri sektoreilta yksien kansien väliin. Mietteitä, jotka kertovat paljon kokoojastaan ja hänen maailmankuvastaan. Näitä pieniä ilmaan heitettyjä ajatuksia ja kannanottoja on ollut mukava pureskella ja fundeerailla, semminkin kun lausujoina on laaja skaala tunnettuja ajattelijoita ja aikakautensa vaikuttajia, kuten: Demosthenes, Paavo Haavikko, Benjamin Franklin, John K. Galbraith, Sigmund Freud, Juice Leskinen, Platon Goethe, Laotse, Russel jne.

 "Asiantuntemuksen korostaminen hämärtää näkemystä kokonaisuudesta.
On merkillistä, jos ihmisen kuoleman jälkeisen tulevaisuuden ratkaisee se, mitä hänet on saatu uskomaan.
Suuri osa ongelmista johtuu puutteellisesta informaatiosta sekä siitä, miten eri tavoin ymmärrämme viestejä ja käsitteitä." (Päätössanat)

Esipuheessaan Pesonen toteaa: Ihmisen maailma on kokonaisuus.
Ajattelu, kokeminen, tekeminen ja tunteminen luovat jokaiselle yksilöllisen todellisuuden. Hän nimeää teoksensa tarkoituksen täyttymykseksi sen, että näiden mietteiden lukeminen saisi pohtimaan tärkeitä kysymyksiä ja tuottaisi mielihyvää. Katsotaanpas, kuinka tässä käy:

Byrokratia on jättiläinen, jolla kääpiöt operoivat.  Charles Baudelaire

- Erikoisasiantuntija on henkilö, joka onnistuu ajautumaan virheettömästi kohti suurta erehdystä. Benjamin Stolberg

Joka hallitsee nykyisyyden, hallitsee menneisyyden. Ja joka hallitsee menneisyyden, hallitsee tulevaisuuden.  George Orwell

Kouluja käymätön mies voi varastaa tavaravaunusta, mutta jos hän on akateemisesti sivistynyt, hän voi pölliä koko rautatien.  Theodore Roosevelt
 
Rakasta naapuriasi, mutta älä silti pura aitaa.  Benjamin Franklin

Ahneus on köyhyyden äiti.  John de Trevisa

Jos olet pankille velkaa miljoonan, sinulla on ongelma. Jos olet pankille velkaa miljardin, pankilla on ongelma. Argentiinalainen sananlasku

Optimisti näkee mahdollisuuden joka ongelmassa. Pessimisti näkee ongelman joka mahdollisuudessa.  Tuntematon

Tee aina niin kuin on oikein: se ilahduttaa osaa ihmisistä ja lyö loput ällikällä.  Mark Twain

Milloin, jos en nyt?  Lakydes

Unskin & Sempun kanssa ollaan kyläilyn puolivälissä, eikä tämä viisipäiväinen ole tullut pitkäksi: Unski käyttäytyy kuten aikuisen, terhakan westien kuuluukin herrasmiesmäisesti, mutta Sempun kanssa käydään - toistaiseksi voitoksemme - tassunvääntöä annettujen ja saavutettujen etuuksien laajentamistavoitteista, kuten maastonakin mukavuudenhaluisen ja itsepäisen periolemuksen mukaista on:)

Siispä nyt, juuri nyt oli hyvä ja passeli aika kaiken koiruustelun keskellä haukkasta palanen kerrallaan tästä valikoidusta ajatuskakusta; mietiskellä, makustella ja makiasti naureskella, joten Pesosen toive lukukokemuksesta toteutui kohdallani vaivatta ja onnistuneesti!

Oikein & ällikällä:

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa mielenkiintoiselta teokselta, kiitos esittelystä! Mukavaa viikkoa ja leppoisaa koirustelua sinne, Unskille ja Sempulle rapsutuksia:)♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ihan kiva ja antoisakin välipala tassuttelujen lomaan.
   Minä kiitän kommentistasi ja kaikenkarvaiset rapsutuksista; jälkimmäisiltä Zeukselle kesäiset haukahdukset:)

   Poista
 2. Pesonen on uusi tuttavuus, ehkä kesän jälkeen, nyt on dekkarisuma:)

  Rattoisia hetkiä tassuterapeuttien kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dekkarisuma tosiaan: nyt on mistä valita:)

   Tassuterapeutit tekevät parhaansa; onneksi on itsellä ollut neljä maastonakkia ennen Semppaa, joten mm. sinnikkäät sängynvaltaamisyritykset jäävät rekulta haaveeksi, mutta hauskaa aikaahan tämä. Sitä samaa ilman tassuja Sinulle!

   Poista