sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Aivonystyrät nyrjähtivät - ex libris


   
"Miten tutkimme tulevaisuuksia?",Osmo Kuusi, Timo Bergman, Hazel Salminen (toim.), Tulevaisuuden tutkimuksen seura 3., uudistettu painos, 2013 hurjan mielenkiintoinen ja mitä tärkein aihe, mutta siinä määrin tieteellisesti käsiteltynä, että pitkät kaavajonot viimeistään saivat Mummon  nystyrät nytkähtämään nyrjälleen ja tiuhan rivin jakauksia hiuskuontaloon...
 De nada!  Paikoitellen kuitenkin  irtosi todellisia visioivia tietopaketteja, ajattelemisen aihetta antavia lennokkaita sellaisia. Kiehtova oli mustien joutsenten, villien korttien, ennakointia ja tutkintaa käsittelvä luku tuhkapilven opetuksineen. Ehdottomasti kannatava haasteenotto  tälläiselle asiasta kiinnostuneelle maallikolle!

Aiheen tutkintaa aion sitkeästi jatkaa tällä Nassim Nicholas Talebin teoksella:Musta Joutsen
"Fundamentalismi": näppärä, taskukokoinen ja tiivis teos pyrkii määrittelemään tätä välttämätöntä, mutta sekä väärinkäytettyä että -ymmärrettyä termiä ynnä vastaamaan relevanttiin kysymykseen, miksi fundamentalismi on voimissaan juuri nyt. Samalla se selkeydellään poistaa tuota tyystn tarpeetonta aivoja vaivaavaa ja asenteellista painolastia: mutua!

"Kuinka tehtiin sarjamurhaaja: Thomas Quickin tapaus", Hannes Råstam, Johnny Kniga, 2013.

Kuinka tehtiin sarjamurhaajaSuora lainaus Leif GW Perssonin esipuheesta on paikallaan: "Kiteyttäen ja yksinkertaistaen: Tämä kirja kertoo, mitä tapahtui, kun ruotsalaiset poliisit, syyttäjät, asianajajat ja tuomarit muuttivat psyykkisesti sairaan mytomaanin "rikollishistorian pahimmaksi sarjamurhaajaksi". Suopeina avustajina toimi sekalainen seurakunta lääkäreitä, psykologeja, yksi ns. muistiasiantuntija ja aivan liian monta toimittajaa ja kulttuurihenkilöä. Se on hirveää, se on totta ja aivan ilmiömäistä luettavaa".

Tähän ei ole kerrassaan niin  mitään lisättävää kuin: 406 sivua, jotka eivät ehdi käydä  ranteita pakottamaan, sen verran kiinnostava on tämä ihmismielen komplisoituja toimintapolkuja, syitä ja seuraumuksia, niitä tahallisia ja tahattomia, pohtiva  teos ilman muuta on!Yllä olevan henkisen annin ja funtsailun ohella on ollut suuri ilo & onni nauttia täydesti siitä, että ovi Vaarin kotiuduttua excursioltaan on avautunut sisäänpäin  passelilla frekvenssillä : nuoret ovat poikenneet kahvittelemassa, lounaalla ja hemmotelleet meitä paitsi silkalla läsnäololollaan Brunbergin herkuilla ynnä parhaillaan nautimme Amigon  innostavasta & hauskasta läsnäolosta ja kiitämme häntä  - taas kerran - teknisestä tuesta! Tapahtumarikasta  jatkoa seuraa....

Justo:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti