perjantai 25. tammikuuta 2013

Dengue fever & Health Alert...

Klo 09..15 / 17,4 / 78% hintsusti rakoileva pilvipeitto antaa auringon vielä olla A-AA.

Inisevät itikat, nuo ällöt tyypit: Mosquito fever - Health alert - kampanja alkaa tällä viikolla johtuen uutisista, että Madeiralla on tavattu yli 2.000 Denguekuumetapausta ja pelätään tämän "Aades aegypti"-turistin saavuttavan saaremme. Cap Verden tämä trooppinen sairaus saavutti 2010. Globaali ilmastonlämpeneminen on tämän(kin) riesan aiheuttaja.

Lohduttaapa  paljonkin, jotta tämän Afrikkalaista alkuperää olevan pistelijän kyllä erottaa valkoisista tipluista rimppakintuissa ja lyyrantapaisesta pläntistä kaulalla!? Jos tunnistus ei ajoissa matsaakan, voipi seurauksena olla koko litania ällöttäviä tuntemuksia kovasta kuumesta, jomotuksiin, punaisiin pilkkuloihin, pahoinvointiin jnpp. Vakavissa tapauksissa on kohtalokas, mutta yhtäkään kuolemantapausta ei Madeiralla ole raportoitu ja 120 tartuntaa on vaatinut sairaalahoitoa.

Kampanjan tarkoituksena on asentaa erityisiä mosquitoansoja lentokentille & satamiin, erityisesti Teneriffalla, La Palmalla ja Gran Canarialla ja ne on, toisin kuin aiemmat viritykset, vaihdettava uusiin viikottain. Tämä pöpöpaketti ei pysty itse lentämään Kanarialle, mutta tykkäisi turistoida ihmisten ja tavaroiden kyytiin jemmautuneena; koko pirulainen. (Lähde: Tenerife News, Edition 467, 18. - 31.1.2013)

Kevennys: tämän vaarattoman,  kotoista Nokkosperhosta kookkaamman kaunottaren, nimeä en tiedä, kutsumme sitä "Lepattelijaksi", sillä se on liikkeissään nopeatempoinen, varsinainen ujo- piimä ja hankalasti kuvattava:

Buen fin de semana:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti