keskiviikko 13. joulukuuta 2023

Syysaikaa, lukujumia ja joulun taikaa....

Kulunut syksy on ollut melkoista vuoristorataa ja täynnä aikataulutettuja menemisiä terveydellisellä sektorilla: labrakokeita ja kontrolleja sekä mittauksia ynnä konsultaatioita ja ensimmäistä kertaa meillä molemmilla samanaikaisesti. Rokotukset sentään saimme hoidettua kaameassa ruuhkassa yhdessä ja yhdellä kertaa.  Nyt on kuitenkin selviydytty voiton puolelle ja päästy vakaammalle pohjalle, kaikeksi onneksi mitään kohtalokasta ei ilmennyt:)



Positiivisella puolella on kirjattavissa jahdin sujuminen mallikkaasti ja hauskan rennossa yhdessäolossa myös molempien poikiemme seurassa miesporukalla, mikä oli sikälikin onnekasta, että tämän lienee vimoinen Kanssakulkijan pitkä siivu tällä sektorilla. 

Erityisen mieluisaa olivat myös Esikoisen pienimuotoiset häät, vihkiminen  maistraatissa ja herkullinen lounas siihen päälle erittäin viihtyisässä ja maukasta lounasta tarjonneessa lähiravintolassa. 
Lämpimästi tervetuloa virallisesti mukaan sukuun Miniä ja lupaan yrittää parhaani mukaan vetää sen surullisenkuuluisan kaamean anopin roolia:)

Piipahdimme myös Kymenlaaksossa juhlistamassa jälkikäteen Nti Elohopean ja etukäteen  Pikku-Iten synttäreitä eli se meni ns. tasan ja oli riemastuttavaa tavata hyvän ruuan äärellä turisten pii-iit-kästä aikaa  suut makioiks' ja tietty rapsuttelemassa arvon koissutrioa.

 

 

Varsinainen joulukauden  avaus  olikin sitten männä lauantaina Esikoisen & Miniän toimesta perinteiseen tapaan glögi- open house-tyyliin. 
Kolmen sortin glögiä eri vahvuuksilla, juustotarjotinta erilaisten keksien kera jne. jne. Me seniorit, riskiryhmäläiset aloitimme hauskanpidon ja juttua sekä naurua riitti, kunnes oli aika tehdä tilaa seuraaville tulijoille.
 
 

Näissä merkeissä odottavin ja iloisin mielin ynnä keveimmin askelin kohti joulun rauhaa, leppeitä kynttiläinvaloja ja kuusen tuoksua sekä kaikki herkkuja tärkeine makeisrasioineen ja ennen kaikkia yhdessäolon hälinää ja sitten rauhaisaa tassuttelua kotioloissa ulkoiluineen ja ihan vaan rentoine olemisineen lueskellen, musiikkia kuunnellen ja elämästä nauttien.

Mukavaa hyvän mielen joulun alusaikaa ja -taikaa lämpimästi toivottaapi:

16 kommenttia:

  1. Kunpa osaisikin ottaa joulun vastaan noin tyynesti ja nauttien, niin kuin kirjoitat, mukavasti. Täytyy yrittää! Hyvää joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkkana poikana havaitsit hienoista itsesuggestion makua, mutta josko wanha koirakin oppisi jne...

      Kiitos mukavasta kommentistasi ja lykkyä tykö yrityksellesi sekä omanoloista joulun alusaikaa ja joulua myös Sinulle!!

      Poista
  2. Voi, teillä on ollut häät! Onnea tuoreelle parille!

    Hyvä, ettei tutkimuksissa ilmennyt mitään kohtalokasta.

    Leppoisaa ja oman näköistä joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, helpotuksen huokaus ja syvä sellainen, että selvitään pelkillä lääkityksillä etiäpäin ja onneksi tuli paljon positiivisia sekä voimaannuttavia kohtaamisia elämän valoisalta ja tärkeältä puolelta heti perään.

      Kiitos kommentistasi ja sitä samaa Sinulle:)

      Poista
  3. Ihastuttava valokäpy kuvassa.🧡 Teillä onkin ollut syksyssä säpinää. Hyvä että terveys on kunnossa. 🍎

    En suostu uskomaan että olisit kaamea anoppi 🙂 heh. Kaiken menemisen ja touhuamisen jälkeen voi ansaitusti alkaa nauttia joulurauhasta. 🎄 📚 Kuusen katveessa, kirjapinon äärellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rita A, tuo käpy on sellainen traditionaalinen aloitttaja jouluvireen tuojana ja toimii hämyisyydellään edelleen.

      Jep, myönnän, taitaa olla silkkaa uhoa tuo roolin omaksuminen, kunhan yrittelin viritellä mielikuvaa, vaan mihins'. koira kirpuistaan ja Miniä on itse asiassa lämpimästi tervetullut tähän sekalaiseen seurakuntaamme.

      Kiitos kommentistasi ja sovittu: joulun tuoksujen, kirjapinojen ja ristikoiden merkeissä kohti H-hetkeä tepsutelkaamme!

      Poista
  4. Auts, onneksi lääkärirumbasta on siellä selvitty ainakin kohtuullisin puhtain paperein. Raskaita ja rasittavia nuo tuollaiset aina.

    Onneksi myös hyviä ja iloisia tapahtumia on esiintynyt. Mistähän muuten tuo anoppien kaameus juontaa juurensa? Kai nyt ihminen on ennen anopiksi tultuaankin sitten ollut kaamea, jos silloinkin. :D Minulla kävi hyvä tuuri anopin suhteen ja uskon, että miniälläsi myös!

    Tunnelmallista joulunalusaikaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikea sanoa, mistä tuo anoppiasenne oikein on peräisin, sananlaskuissahan se kukoistaa esim.:
      Jokaisen menestyneen miehen takana on hämmästynyt anoppi ja Hauskaa on kuin anopin hautajaisissa jne.
      Samaa mieltä kanssasi kaameuden pysyväisyydestä, joten Sinulla on käynyt hyvä tuuri asian suhteen.

      Kiitos mukavasta kommentistasi ja leppoisaa joulunodotusta Sinulle!

      Poista
  5. Häät ovat mukavia. Hyvä että asiat menevät seesteisempään suuntaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jokke ja kyllä vaan oli todella mieluisaa olla läsnä tässä tilaisuudessa!
      Eikös sanonta kuulu, että myrskyn jälkeen on poutasää ja tämänkin ruljanssin jälkeen tuon toteuduttua on helpompaa hengittää:)

      Poista
  6. Teillä on ollut monenlaista. Onnea vielä hääparille!
    Ja hyvä, että terveys/sairaus asiat kohdallaan.

    Rauhallista joulunaikaa teille koko kattilakunnalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puhutaan ruuhkavuosista, joita en ehtinyt aikanaan huomata, mutta että ruuhkakuukaudet pääsivät yllättämään...

      Kattilakunta kiittää! Onneksi on ollut myös mukavia ja iloisia tapahtumia, joten valoisin mielin kohti joulua ja nautiskelemaan sen annista ja rauhasta.
      Omanoloista ja leppoisaa joulunalusaikaa myös Sinulle:)

      Poista
  7. No, siellähän on ollut monenlaista tapahtumaa. Onneksi terveyspuoella kaikki hyvin!
    Kauhea anoppi -jutut ovat ehkä lähteneet miniöitten peloista, ja joissain kulttuureissa, esim Intiassa ja meilläkin maalla ennen, on asuttu yhteistaloudessa ja miniä on joutunut olemaan anopin opissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo varmaan pitää paikkansa eikä miniän osa tuolloin mahdollisista hyödyllisistä opeista huolimatta valttämättä ole kovin helppo ollut.
      Kiitos kommentistasi ja mukavaa joulunalusaikaa Sinulle!

      Poista
  8. Onpa kiva, että voiton puolella jo olette. Mekin otettiin korona-rokotukset ja mies vielä päälle influenssa-piikin. Sitten hän saikin parin päivän miesflunssan. Tällä kertaa minä selvisin ilman mitään oireita, kun edelliset piikit ovat aiheuttaneet kaikenmoista kolotusta ja tulehdusta. Vaihdoin siis vain olkapäätä!
    En ole nähnyt yhtään kamalaa anoppia, onneksi ;) Appiukko oli kyllä erikoinen tyyppi. Aivan kuin mielensäpahoittaja.
    Tuo lukujumi jäi vaivaamaan, että miten se on mahdollista? Sinähän tykkäät varsinkin dekkareista. Jos joku kirja ei saa innostumaan, niin olen lukenut välillä jotain muuta, siis kahta kolmea kirjaa vuoronperään. Tähän vuodenaikaan jouluisia kirjoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainiota, aina joskus olkapään vaihtokin siis kannattaa! Meille ei tälläkään kertaa tullut - onneksi - mikäänlaisia jälkivaikutuksia.

      Onnekas Sinä anopin suhteen! Meillä oli sikäli erikoinen lähtötilanne, että Kanssakulkijan Isä ja Äitini olivat aikoinaan riiustelleet Viipurissa ja se oli anopilleni kova pähkinä purtavaksi...

      Ehkä pikemminkin on vallinnut keskittymiskyvyn puute, joka onneksi nyt alkaa helpottaa härdellin jälkeen, sillä uutuus- ym, teoksistahan ei puuteetta ole, tosin kirjastot toimivat hidastetulla vaihteella.

      Mukavia joulunodotuspäiviä Sinulle:)

      Poista