lauantai 27. toukokuuta 2023

Ihan puskista...

keskeltä kauneinta kesäntaiton luontoa tulimme nauttimasta raikkaasta ja puhtaasta ilmasta, pääskyjen liidosta taivaalla, mustarastaan huilun soinnista ja käen sinnikkäästä koko päivän kestävästä kukunnasta sekä puulämmitteisen saunan leppeistä löylyistä.
 

Rannalla

Ihanat vaaleat pilvet
liukuvat taivaalla.

Hiljaa ja lumoavasti
laulaa ulappa.

Aaltojen hyväilystä
hiekka on väsynyt.

Tulisit aivan hiljaa,
tulisit juuri nyt —

Saima Harmaja

 

Järvellä uivat joutsenet, kanadanhanhet ja muut vesilinnut, hirvi puhisi pensaikossa tarmokkaasti vasojaan ruotuun kutsuen ja siitepölylautat kultasivat  rantojen reunat siinä missä voikukat pellot. Oli kurki tuijottamassa tienpenkalla ja peuratkin vilahtelivat metsänreunassa.Kaunokaiset piristivät pihanurmikon suvää vihreyttä.Jottei elo olisi pelkkää auvoa inhokkina tulivat metsälenkeillä iholle tsiljoonat hyttyset ja jokunen mäkäräkin pyrki ottamaan osansa,  mutta huppu suojasi paljolta.Vesi oli kuulemma liian lämmintä (??) vakuutti Kanssakulkija, uskokoon ken tahtoo, mutta minä tyttö tyydyin suihkun tuomaan virkistykseen...

Antoisa reissu Luontoäidin koskaan pettämättömässä sylissä teki tehtävänsä, sielu puhdistui, mieli rauhoittui ja runsas liikunta teki eetvarttia kropalle. 
Ennen kaikkea kaukana oli kavala maailma, mutta kotiin  - kuten aina - oli hyvä palata lomaselta sarjasta: on palattava voidakseen lähteä ja v.v.

Pilvipaimenessa viihtyi:

10 kommenttia:

 1. Kaunista. Ihana päästä veden äärelle, oli se sitten meri, järvi tai joki ja metsään - paitsi juu, hyttyset ovat kauheita. Onkohan tuo mustarastaan huilu enemmän nokkahuilua vai poikkihuilua muistuttava? 😀 Ei ole suloisempaa matkaa kuin paluu omaan kotiin ❤️ Viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita A! Oli kyllä taas pitkästä aikaa kaikinpuolin mieluinen ja antoisa viikko luonnon ihmeitä ihastellen. Silmä lepäsi ja mieli rauhoittui.
   Jaa-a: vaikea & hauska kysymys mustarastaan huilusta, mitäpä itse arvelet?
   Leppoisaa sunnutaipäivää ja hyvää alkavan viikon starttia Sinulle:)

   Poista
 2. Kuulostaa kyllä nautinnolliselta, pois lukien nuo hyttyset.

  Vesi ei ole koskaan liian lämmintä uida! Liian kylmää kylläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SusuPetal! Luontoäiti ei koskaan petä.
   Uimaveden lämpötiloista olemme yhtä mieltä huolimatta siitä kuinka Cara ja Kanssakulkija omasta kannastaan tiukasti kiinni pitävät; ne ovat nuo vesipedot erikseen:))

   Poista
 3. Kävin Keski-Suomessa ja joutsenia näkyi paljon pelloilla. Pääskysiä en ole vielä nähnytkään 2023.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jokke! Saman havaitsin joutsenten suuresta määrästä vielä tähän aikaan pelloilla. Paikallisen talonisännän mukaan pääskyjä on tullut heidänkin tilaluksilleen huomattavan vähän, mistä lie johtunee...

   Poista
 4. Ihanat kuvat ja niin rakkaat suomalaiset maisemat. Toivon, että pääsen tänä kesänä vähän aiemmin piipahtamaan, ettei taas menisi syksyyn. Haluaisin kokea Suomen kesän <3

  En tosin hyttysiä :D Täällä on kaikenlaisia ötököitä, mutta purevia vähemmän. Sinänsä omituista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elegia! Mukava kuulla, että siellä säästyy ininöiltä, nuo pureskelijat ovat yksi harvoja kesän haittapuolia.
   Toivottavasti onnistut ajoittamaan tämän kesän Suomen-reissusi toivomaasi ajankohtaan:)

   Poista
 5. Kauniit maisemat teillä.
  Otan kantaa tuohon veden lämpötilaan. Itse en pääse tällä hetkellä uimaan jalan haavan takia ja sekös harmittaa, siksi pikkasen kateellisena luin mitä mieltä kanssakulkijasi on. Häntä uskon, muut uikoon keitetyssä vedessä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cara! Kyllä Luontoäiti omaa maisemoinninkin kyvyn ja pienen ihmisen onnekkaana osana on saada nauttia kaikesta.
   Toivottavasti jalkasi tokenee uimakuntoon!
   Olit mielessäni, kun näin vilukissana tuosta veden lämpötilasta naputtelin. Kanssakulkijalta terveiset: tismalleen samaa mieltä keitetyn veden teesistä:)

   Poista