keskiviikko 12. helmikuuta 2020

Jardin Botanico...


eli virallisesti Jardin de Aclimatacion de la Orotava  on perustettu v.1788,
ja sen tarkoituksena oli akklimatisoida tropiikista tuotavia puita ja  kasveja Eurooppaan vientiä varten.


Puiston perustajaksi mainitaan juhlavasti Don Alonso de Nava y Grimón, Villanueva de Pradon  6:s markiisi. Puiston pinta-ala on 20.000 m2 ja sen  meneillään oleva laajennus 40.000 m2.Puustoa:
Lammen kauneutta

 ja kukkia siellä, kukkia täällä:

Tässä puistossa käynti ja viipyily on joka kerran yhtä puhdistava ja ilahduttava kokemus, aamuvarhaisella puiden siimeksessä auringon alkaessa kutitella ja siristyttä silmiä sekä vakuuttaa pienen ihmisen siitä, jotta:
-   Luonto ei tee mitään turhaan. Aristoteles

Sadunomaisessa ympäristössä askellettua tähän sopii ujuttaa vielä yksi totuus:
Pelkkä eläminen ei riitä; tarvitaan auringonpaistetta ja pieni kukka. 
 H.C. Andersen.

Kukan varovasti poimi:

10 kommenttia:

 1. Tämä on ihana puisto. Kerran olen käynyt. Sattui olemaan tulikuuma päivä, joten menimme puiston varjoihin vilvoittelemaan. Näin kun sitruunapuu oli täynnä keltaisia papukaijoja, ja ei aikaakaan, kun puun sitruunat oli syöty. Aikamoisia herkuttelijoita, joille happamat maistuivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mai; todella mukava kuulla! Hauska tarina sitruunapapukaijoista:)
   Paikka on todellinen keidas ja olemme pitäneet tapana olla siellä heti sen auetessa yhdeksän pintaan. Ilma on hapekasta ja kastelu oli päällä, joten kulku oli miellyttävää etenkin, kun kelit ovat olleet täällä ennenkokemattoman lämpöiset ja aurinkoiset, helmikuuhan lasketaan täälläkin talvikuukaudeksi.
   Mukavaa loppuviikkoa, päivä päivältä kohti kevättä ja mustarastaan huilun sointia kotomaassakin!

   Poista
 2. Voi miten hurmaava paikka. Niin kaunista kukintaa. Kiitos kuvien jakamisesta, kiva oli päästä mukanasi tähän kauniiseen puutarhaan. Tuon Andersenin repliikin haluan lainata sinulta, saanhan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli A ja hauskaa, jos ilahduttivat! Paikka on kiinnostava ja monenlaista kaunista katsottavaa tarjoava vanha puisto mahtavine puineen.

   Tuo Andersenin sitaatti osui ja upposi minuun tässä tilanteessa ja toki on vapaasti käytettävissäsi. Pidetäänhän visusti mielessä sen viisas sanoma auringonpaisteesta sateenkin sattuessa ja pienen kukan merkitys elämässä... Hyvää viikonjatkoa ja keväänodottelua Sinulle:)

   Poista
 3. Oi miten upeita kuvia ja niin kaunis puisto! Ihana kun pääsitte tuollaisen paikan näkemään! Mukavaa viikon jatkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päden paja, tämä vanha puutarha jaksaa joka kerran kiehtoa vehmaudellaan. Rauhoittavaa ja kaunista vehmautta! Mukavaa loppuviikkoa Sinulle;)

   Poista
 4. Kiitos puistokäynnistä. Lammen nähtyäni, istuin jo se rannalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cara :) Teki mieli jäädä istumaan sen rannalle ja odottamaan kuun heijastusta sen pinnalta...

   Poista
 5. Wau - onpa upeaa! Ihan paratiisi täältä harmudesta katsottuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos riitta k! Paikka on todella näkemisen ja kokemisen arvoinen, vaikkei tietty - talvikuukautta kun täällä allakan -joskaan ei ennenkokemattomien säiden - mukaan eletään, ei kukinta ollut vielä täydessä loistassaan, mutta vehmaus ja happipitoisuus ovat hurmaavia ja kietovat syliinsä:)

   Poista