sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Paineet tappilukemissa...

Eilen, allakan muuta väittämästä ajankohdasta huolimatta, kuitenkin kauniina kesäpäivänä sadunomaista aaumu-usvaista maisemaa ihastellen ajella pönötimme Kuopuksen perhettä visiteeraamaan:

Kuopus merkkiammuntaan ja Miniä laitettuaan oman Kuopuksensa vaunuihin päikkärille Vaarin kyydissä kaupungille asioimaan. Mummo puolestaan  pinkoo minkä kintuistaan pääsee kahden etujoukoissa edenneen  viliskantin perään leikkikentälle itkupiipparia tukevasti tassussaan puristaen. Ja jumppahuhti, mikä näky:  trion vanhimmainen, tämä kinestettisesti eittämättömän lahjakas yksilö, hilluu polvitaipeidensa varassa pääkoppa alaspäin roikkuen leikkitelineen ylimmällä orrella  kätösten pyöriessä tuulimyllyn siipien lailla ja hihkuu riemukkaasti:"Kato Mummi mua!" Kaikken mieluiten olisin puristanut silmäni tiukkaan viiruiksi ja  ihan näin agnostikkona kerrankin toivonut olevani uskossani luja ja vakaa. Pikkuväellä on pakosti omat suojelusenkelinsä, muutoin kato ja apuharvennus ennen aikuistumista olisi taatusti vallan toista suuruusluokkaa...
Trion Keskimmäisestä  ei näkynyt jälkeäkään, mutta puskien heiluva vana kaikeksi onneksi paljasti  hänen ja kaverinsa salaisen seikkalureitin suunnan sallitussa "metsikössä" = puskaistossa.

Sitten pärähtää piipparista häly, onneksi Vaari on jo ennättäynyt paikalle, ja taas pinkoo Mummi, tällä kerralla kohti kotitaloa. Normipaikalla, takapihan patiolla EI ole lastenvaunuja. Ei hätiä mitiä, tuumin, sillä siihen kun helottaa aurinko, ne ovat varmasti suojassa talon päädyssä, vaan sielläkään EI niin mitään! Jalat valahtavat hervottomiksi saaden Mato Matalankin vaikuttamaan Jäntevältä Jäppiseltä ja hurjan adrenaliiniryöpyn vallassa hamuan kännykkää taskunpohjilta raivostuen:"Tätä EI voi sattua, EI tälle lapsoselle, EI meille  ja vannon nylkeväni elävältä koko katalan  siepparin kynsiin saatuani; ryöppy täysin painokelvotonta tekstiä seuraa.. .Katse pyyhkäisee tutkan lailla kaikeksi onneksi vielä epätoivoisen  toiveikkaana etsien yli piha-alueen ja näen, ihan oikeasti näen, silmät lautasiksi revähtäneinä  vaunut  sievästi parkkeerattuina  pienen ulkovajan reunustalla varjossa, sekunttipelillä ennen 112-painallusta. Maailman paras näky!!! On ihan pakko raottaa suojaverhoja ja varovaisen höyhenenkevysti sipaista Pienokaisen poskea ja ihailla tätä nukkuessaankin hymyilevää Persoonaa. Yksi helpotuksen helmikyynelkin taisi siinä totuuden nimissä vieriä poskelle....

Kiitämme Juniorimurmeleita  tästäkin jänskänhauskasta ja tämänkin päivän monista makeista nauruista ja siitä, että tuotte tervetullutta höpinää natiseviin niveliimme ja omalta osaltanne pidätte ne seesteiset, keinutuolissa verkalleen kiikkuen ja peukaloita pyöritellen raksuttelevat  hiljaisuusvuodet hamassa tulevaisuudessa!
Loppu hyvin, kaikki hyvin:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti