torstai 12. syyskuuta 2013

Evakkoon...

Minkäs sitä immeine juurilleen ja sielulleen, Eeva Kilven sanoin "Elämän evakkona"-ololleen,  puhumatikaan ulkoiselle vallitsevalle kaaokselle mahtaa kuin: nyssäkät olalle ja evakkoon parvekkeen panelointijyskeen, nakuttavien naulapyssyjen  ja kokopäiväisen vesikatkon ja saniteettitilojen käyttökiellon alta. Taival on tällä kertaa kevyt & lyhyt: Esikoinen on ystävällisesti luvannut meille päiväkortteerin kaikkine fasiliteetteinen,- kiitämme!

Joskus näkee esitettävän kerrassaan ärsyttäviä vertailuja ja rinnastuksia Suomeen vastaanotettujen pakolaisten ja Karjalan evakkojen välillä, joten tehtäkoon nyt laakista selväksi tämä asia:

"Evakuoinnilla tarkoitetaan ihmisten saattamista turvaan vaaratilanteissa. Evakuointi on pakkotoimi, eli evakuoitavien suostumusta ei tarvita." (Lähde: Evakuointi, Wikipedia)

"Siirtolaisuus tarkoittaa väestön muuttoa ja siirtymistä vieraaseen maahan." (Lähde: Siirtolaisuus,  Wikipedia)

"Pakolainen on henkilö, joka joutuu pelkäämään joutuvansa kotimaassaan vainotuksi rodun, uskonnon, kansalaisuuden, sosiaalisen aseman tai poliittisen mielipiteensä vuoksi." (Lähde:Pakolainen,  Wikipedia)


"Pohjalaisemäntä päivittelee erään karjalaisperheen suurta lapsimäärää ja ihmettelee, kun kuulee taas pian olevan lisää luvassa. - Eikös nyt vähempikin sentään piisaisi! Karjalaisemäntä voitelee piirakoitaan ja nauraa: -Oha mei evakkoi pakko lissääntyy, jot meit ois taas ko tarvitaa!"
 (Lähde luovutettukarjala.fi)


Parhaansa tehneenä:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti