maanantai 15. huhtikuuta 2019

Kivi on pudonnut pois sydämeltäni...


yhdeksänviikkoisen evakkoreissun sujuttua sutjakkaasti uusia positiivisia kokemuksia keräten ja viikonlopun mittaisen kotiutumisruljanssin onnistuttua hyvin. Yllätyksellisen loman loppuhuipennoksen tarjosi  mökin pihamaalla tepastellut arvokas kurkipari sekä lähipuussa kököttänyt, pulleroinen ja pää kallellan katseleva viirupullö.  Luonto on ihmeellinen, etenkin noin lähietäisyydeltä tarjottuna...

Kivienkeräilijän heimoa kun olen, vaikka huom. tältä reissulta lähti mukaan vain kaksi pientä, rautaisen veden vuoksi, kuten oletan, erityisen väristä pikkuruista kokoelman jatkoksi, ei paha siis...

Jotain on elämässä pysyvää  kuten ihmisen koti; olkoon se sitten paikka tahi mielentila ja sitä symbolisoikoon tämä evakkopihan muhea järkäle kasvustoineen:
 


 Reilu vuorokausi paluusirkuksen pyörittämistä  600 km:n ajoineen takana ja kyllähän tässä ihan mukavasti oman kodin piirteitä alkaa esille tulla.
Kylpyhuone on juuri suunnitellun mukainen, uusi on aina uutta ja vaikuttaa toimivan moitteettomasti, - hyvä!  Kirjat kun ovat nyt sievästi aakkostettuina pahvilootissaan, niin ko. huoneen seinien maalaus/tapetointi tulee olemaan tämän projektin loppuhuipennos.

Henkisesti rattoisaa ja rakentavaa, - totuuden nimissä fyysisesti voimille käypää. Huomenissa vielä ihan ensiksi auton pesetys harmaasta takaisin punaiseksi ja reilumpi  kaupparundi apteekkeineen kirjastoineen päivineen.
Loppuviikon päivät onkin tarkoitus pyhittää levolle, lukemiselle, herkuttelulle ja hupsuttelulle sekä ulkoilulle tavoitteena kevään ensimmäinen metsälenkki jokivartta pitkin. Muu liikunta on tässä kumarteluineen, nostamisineen, venyttelyineen ja taivutteluineen tullut itse-eestään kaupan päälle:)

Putkiremontista voi siis selvitä hengissä ja hyvissä, vieläpä entistä paremmissa  voimissa!!

M.O.T.

12 kommenttia:

 1. Putkiremontistakin selviää, ja kotiinpaluu on aina mukavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jokke ja näin on; kyllä vaan on koti se paras paikka:)

   Poista
 2. Onnea hyvin sujuneesta evakkoretkestä ja toiseksi onnea myös uusiin kodin paikkoihin! Vähän maalia ym lisää kun kirjat on poissa tieltä, niin johan kelpaa.

  Kivienkeräilijän heimoa olen minäkin, joten sitä kautta ollaan sukua. Kumma juttu, tämä oma tontti on sellainen, että kun kuopan kaivaa, niin aina nousee kiviä, isojakin. Silti niitä pitää vielä tuoda lisää ulkomaita myöten :)

  Rattoisaa pääsiäisviikkoa evakosta palanneille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cara hyvänmielen kommentistasi toivotuksineen!

   Samaa heimoa siis, vaan minkäs sitä tyttö luonnolleen... Kyllä tarkkaili Kanssakulkija hiukka huolestuneen otsa kurtussa, kun kiven ohi päivittäin kuljettiin alati lisäääntyvää kiintymystäni tuohon järikkään;)

   Poista
 3. Vau, kyl kannatti. Se on se luonto aika mukava paikka :) Oliko mukavia narinoita, tiivistunnelmaista jännitystä, paukahduksia jne.
  Tyttöni asui kerran yksinäisessä pirtissä ja aikansa kuunneltuaan kamalaa kolinaa yöaikaan, otti kirveen mukaan ja lähti pelottelemaan kolistelijat pois. No se oli ollut pikkuinen orava, joka oli temmeltänyt iloisesti katolla. Sai kuulemma jatkaa kolistelua ja kirveskin pysyi liiterissä.

  Narsisseja ja pajunkissoja viikkoosi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyl kannatti! Rohkea tyttö! Ihanan hauska ja onnellisesti päättynyt seikkailu.
   Kyllä on keskellä ei mitään hirsimökissä eri äänet ja valoilmiöt: parina yönä hiippailin varpasillaan makkarista katsomaan, kuka oli pannut olohuoneeseen täysvalot päälle ja kesti tovin, ennekun tajusin, että täyskuu-ukkohan se siellä. Ilmiötä ei täällä valosaasteen vuoksi niinkään havaitse.

   Aurinkoa ja iloisia pääsiäisvalmisteluja Sinulle:)

   Poista
  2. Tuossa yläkuvassa on aivan kuin karhun pää, keskikuvassa muumi ja alakuvassakin kurkkii jokin iloinen otus :)

   Poista
  3. Kiitos Mai! Ihanaa, kun on mielikuvitus, joka toimii: nyt minäkin näen ne. Kivetkö muka ilmeettömiä;)

   Poista
 4. Onpa hienoa, että evakkoreissu on nyt takana! Nyt kotia taas kodiksi, kohti pääsiäistä ja kevään kaikkia ihanuuksia. ♥

  Evakkopihanne järkäle on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja ja näin juuri toimitaan!
   Komia järkäle tosiaan mielenkiintoisine kasvustoineen, vaikutti olevan vielä vanamoa päällä, mahtaa olla viehko hiuspehko, kun aikanaan kukkii.
   Aurinkoisia ja iloisia pääsiäisen aluspäiviä Sinulle:)

   Poista
 5. Olipa teillä pitkä evakkoreissu! Varmasti mukavaa päästä palaamaan kotiin taas. Ihanaa kun saitte nähdä luonnon ihmeitä siellä mökillä. Aurinkoa viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mutta nopeasti meni ja valmistui presiis aikataulussaan. Uusia elämyksiä roppakaupalla antamaan energiaa ja vahvuuksia tulevaan.
   Kiitos kommentistasi ja iloista pääsiäisen alusaikaa Sinulle:)

   Poista