keskiviikko 21. elokuuta 2024

Elina Hirvonen: "Rakkauksien lokikirja" - ex Libris...

 

 "Rakkauksien lokikirja", Elina Hirvonen, WSOY, 2023, 229 s.

Elina Hirvonen (s.1975) on palkittu kirjailija, jonka teoksia on käännetty yli kymmenelle kielelle. Rakkauksien lokikirja avaa romaanitrilogian, jonka kaunokirjallinen maailma muodostuu keskusteluista eri puolilla maailmaa kasvaneiden ihmisten kanssa. (Takakansi)  


 

                                                            ©Jarkko Hirvonen

 

 "Nainen pelkää vajoavansa masennukseen, joka on nuoruudesta asti seurannut häntä. Hän kirjaa muistiin keskusteluja rakkaudesta eri puolilla maailmaa asuvien ihmisten kanssa vaaliakseen yhteyttä muihin. Lämpenevässä, pandemian ja sodan maailmassa kertoja etsii elämänlinjaansa, toivoa ja sitä, mikä ihmisiä yhdistää."

" Ehkä musiikki, kuvataide ja kirjoitetut sanat tuovat meidät lähemmäksi toisiamme kuin puhutut koskaan voisivat tuoda. Jos uskonto on portti ikuisuuteen, ehkä taide on portti toiseen ihmiseen." ((Lievelehti) 

 

 

 

Tässäpä mukava löydös, joka tarjosi sekä  paljon ajateltavaa ja uudenlaista kirjoitustyyliä johon oli  helppo  tykästyä että mahdollisuuden omaan  lennokkaaseenkin aatoksenkulkuun  ja tuntemuksiin  ynnä paikka paikoin löytää omakohtaista  tuttuuden tunnetta, kontaktipintaa.

Teos  ajoittuu aika-akselille syksy 2019 - talvi 2020 ja se sisältää  25 lukua, kirjailijan kiitokset sekä luettelon teoksessa käytetyistä sitaateista. 

Jokaisen luvun alussa on lisäksi Kulkumerkinnät, jotka tarjoavat paitsi näkökantoja ja uusia perspektiivejä myös ohjeita ja vinkkejä itse kullekin meistä elämän varrelle kuten esim. syksy 2019:  Lasten takia et saa vajota!! Pidä lähellä hyvä kirja ja terapeutin numero. Valitse kaunein reitti. 
Yritä tehdä jotakin hyvää.  Lähde aina, kun voit ja Pysähdy, kun kirsikkapuut kukkivat.
 
Näkemyksia avartava ja mietteitä sekä ideoita  herättävä teos, joka positiivisesti yllätti omaleimaisuudellaan ja annillaan sekä joka oli silkka ilo lukea kannesta kanteen! Elina Hirvonen on taitava tunnelmain luoja ja asioiden esillenostaja, jonka seurassa viihtyi vaivatta ja olisi viihtynyt huomattavsti pidempäänkin, 
joten pidetäänpä nimi visusti mielessä.
 
- Ja kaikki rakkaus on suojaa surua vastaan (ein leiser Schritt im Dunkel) 
 Eeva-Liisa Manner. Kunnianosoitus Wilhelm Friedmann Bachille.
 
Niinpä...

10 kommenttia:

  1. Mannerillla on sana hallussa. Rakkaus suojaa surulta, mutta ei se ihan kaikkeen pysty. Aina on kiva lukea kirjoja, joissa on ajateltavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta: kirjat, jotka herättävät ajatuksia ovat niitä kiinnostavimpia ja kuten toteat, Manner hallitsee sanansäilän heilutuksen.

      Samoin aatoksin: Rakkaus on jonkinlainen pehmike suojana, vaan senkin kattavuudella on tietty rajansa.

      Kiitos kommentistasi ja mukavaa syksyistä viikon jatketta Sinulle!

      Poista
  2. Olen lukenut useita Hirvosen kirjoja ja olen pitänyt niistä todella paljon. Tämän kirjan ilmestyminen on jäänyt huomaamatta, eli laitan tämän lukulistalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli A ja helppo uskoa tämän oman ensikosketuksen saatuani! Toivottavasti tykästyt myös tähän uusimpaan, joten mukavia ja antoisia lukuhetkiä Sinulle!

      Poista
  3. Kuten Annelin viestistä ilmenee Hirvosen kirjoja on luettu blogeihin paljon ja kehuttu. Itsellä on jäänyt Hirvonen toistaiseksi väliin. Manner sen sijaan on tullut otettua luettavien joukkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jokke! Totta; kaikkea ei ehdi eikä jaksa ja kiinnostuksen kohteetkin vaihtelevat, mutta on aina ilo löytää joku uusi kirjailijatuttavuus, jonka tekstien äärellä viihtyy.

      Poista
  4. Kuulostaa kiinnostavalta ja melkein innovatiiviseltä. Siitä voisi jollain ihmekonstilla saada interaktiivisen lukijan kanssa. Kansikuva on maaginen; siitä tulee kaikenlaisia mielleyhtymiä... kuin nykytaidetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta; tämä mainio teos antaa tilaa myös omille aatoksen kuluille ja ruokkii niitä sekä poikkeaa edukseen massasta.
      Kansikin tukee hyvin sisältöä.
      Kiitos komentistasi ja mainiota syksyistä viikonloppua Sinulle!

      Poista
  5. Olen pitänyt aiemmista Hirvosen kirjoista, varsinkin romaanista Kun aika loppuu.
    Käynpä kurkkaamassa kirjaston sivuilla, tämä saattaa löytyä hyllystä, koska on "jo" vuoden vanha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjatta ja toivottavasti onni suosii!
      Mukavia lukuhetkiä ja viikonloppua!!

      Poista