tiistai 26. helmikuuta 2013

Pippuripuita, pirtsakoita perhosia, pulleita pohkeita & piskinpipanoita....

Klo 09.19 / 16,7 / 77% pientä harsoa taivahalla.

Sehän on tietty Parque Taoro/II, kaupungin verhreä keidas, hapenotto- ja hengenvetohetkonen. Kevät on puistossa edistynyt mainiosti versoen kiitos muutamien sadepäivien ja tarmokkaan kunnossapidon. Pippuripuut kukkivat, liskot loikoilivat laiskasti auringon lämmössä reviireitään riittaillen, mustarastaat "muy enamoradas", perhoset lepattelivat ja timmikset temmelsivät tällingeissään ja joggasivat joustavasti.

Pikkuruinen karvakasa ennättäy nilkkoja kutittamaan omistajaltaan huomaamati: oli kaksivuotias cairn ja painoa reippaat kilon verran. Sen verran mikropakkaus, että piti rapsutellessa varoa, jottei mene rikki koko minimussukka: sööttiä!

















Cafe de Taorolla istahdimme leppoisan uneliaaseen lämpöön ennen armahtavaa alamäkeä ihaillen kaupunkinäkymää ja meren tyyneyttä, puhtaansinisyyttä. Tämän kaiken tallensimme.

Loihhtavaa:

maanantai 25. helmikuuta 2013

Peput pystyssä, sormet mullassa...

Klo 09.55 / 15,9 / 92% kaunis päivä tulossa.

Häärää parhaillaan efektiivisesti  kaupungin puutarhaosasto kolmen miehen porukoissa. Puita ja ruusuja leikataan reippaalla kädellä, loputkin Joulutähdet saavat luvan muuttua kompostiksi, maata harataan ja möyhennetään. Sellainenkin vieras ääni kuin ruohonleikkurin hilpeä surina ja varma näköhavainto toimenpiteestä osui kohdalle. Vaikka muuta voisi luulla, tämä oli ilo korville ja silmille, viime vuonna kun niitä ruskean-kuivuneita-karrellepalaneita nurmikonkuvatuksia ei totta tosiaan tarvinnut siilittää.

Tässä lähipuiston tilannetta: ennen

Ja nyt:

Tämä kaunotar kukoistaa:



Katseet kevääseen:

lauantai 23. helmikuuta 2013

Konimus Kaakkimus - Kaamea Katastrofi...

Klo 09.40 / 18,4 / 80% pömäkkää pilveä selkenevää luvassa.

Saarillekin importeerattuna 1.089 kg hampurilaisia, jotka pitävät sisällään tällä hetkellä  tapetilla voimakkaasti olevaa hepanlihaa. Episodista ei suurelle yleisölle aiheudu sen kummempia terveysongelmia, vain etikettipetosta & kuluttajain harhaanjohtamista. (El Dia 22.2.2013.)

www.fi.wikipedia.org/wiki/hevosenliha

Siitä toki lähdetään, että petos on aina petos ja sellaisenaan tuomittava ja että tuotteen on oltava presiis pakkaus- ja sisältömerkintäin mukainen! Mutta, mutta, onkos nyt My Little Ponien ja heppahöperötyttöjen ynnä lemmikkien lisääntyvän inhimillistämisen myötä (Santa Cruzissakin sorkkailee kadulla vapaana ex-söpöläinen, nyk. hervoton, musta Tenekarju hellyttävältä nimeltään:"Bacon-No Lonjas" /ei-viipaleita) ajauduttu vallan sivuraiteille ja vieraannuttu siitä faktasta, jotta ne sievän hygieenisesti kelmutetut nyytit ja steriilit vakuumit siellä markettien liha-altaissa alkuperältään livenä ovat olleet 4-jalkaisia vs. 2-sellaisia karvaisia vs. höyhen- tahi sulkapeitteisiä ihka eläviä tehokasvatettuja vs. luomuja elikoita?

Todettakoon nostalgisesti, jotta kultaisella 1970-luvulla hevosenliha oli suuresti arvostettua herkkuleikkelettä, jota kovalla rahalla hamuttiin hallista. Näin metsästystä ja kalastusta harrastavaan perhekuntaan kuuluvana, itsekin asianmukaiset luvat omaavana, pakastinarkku alkutalvesta  hirveetä puoliksi pullollaan, kysyn vaan: where is the biff and what's the point??

Teemaan jäähdyttelyyn, Teide 20.2.2013:





Huputiti hummani hei:

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Osallistumme lumitalkoisiin...

 Klo 16.02 / 20,0 / 76% / aurinko paistaa ja mustarastaan huilu soi koreasti.

Ihan kuriositeettina lyhykäisesti todettakoon, jotta maanantain rankkojen sadekuurojen ja kovien tuulenpuuskien myötä, Teide, jolla Jouluna oli vain pikkuruinen siisti lumikaulus, sai rinteilleen tanakahkon vitivalkoisen lumipeitteen.

Tämä "keväinen" yllätys"  sai aikaan paikallisten autoletkat ja  joukkoryntäyksen lumipallojen tekoon ja heittelyyn sekä riehakkaaseen mäenlaskuun...

Tästä riemusta olemme mielihyvin vain etänauttineet altailla aurinkoa tirkistellen ja Teideä ihaillen.

Justo:

Hervoton huolinysverö...

Klo 09.05 / 15,4 / 74% ei niin pilvehattaraakaan.

hyökkäsi puun takaa arvaamatta kimppuumme perjantaina asettaen karjalaisen huumormielen ja verenpainelukemat vähintäinkin kovalle koetukselle. Niiltä istuimilta viikonlopun alla kun emme asioille yhtikäs mitään voineet, vedimme karnevaaliosallistumisen tyylipuhtaasti läpi, joskin takaraivossa kaiken aikaa kaihersi. Maanataiaamusta ei kuin reippaanrohkeasti kinkkisen kerän purkuun, mistä ainaskin operaattori meitä kovasti kiittää. Huhkinta tuotti asia kerrallaan helpotuksen huokauksen. Miniäisen osalta seisomme tukevasti taustajoukkona ja uskomme vakaasti, että hän napakkana tyttönä peräänantamattomuudellaan hoitaa kiusankappaleen 10 - 0 kotiin! Iltapäivän rankasti ropisevat sadekuurot ja puuskatuulet pyyhkivät kaupungin ja mielen putipuhtaiksi ynnä antoivat erinomaisen syyn ja luvan tervetulleeseen hengenvetoon.

Seuraavaksi tähtäämme altaille valohoitoon sekä D-vitamiinitankkaukseen kolmen viikon tauon jälkeen. Aasinsiltaa pitkin marssikaamme nyt apteekkiin, jossa taannoin tulkkasin suomalaispariskunnan flunssaosaston lääkearsenaalia tiskiin, kauniiksi lopuksi pyysivät tiedustelemaan D-vitamiinia, lääkkeet ja rohdot kun täällä ovat edullisia ja laajemmalti reseptivapaitakin. Tuolloin ihka ensimmäistä kertaa kanta-apteekkimme vakavailmeisen, äärest' professionaalin apteekkarin kasvoja valaisi leveä hymy hänen kohottaessaan katseensa kohti kattoa:"EL SOL"!! Ej finns siis pillerinä, monivitamiiniosasena kylläkin.

Tästä jatkosiltaa pitkin: Kaakkois-Teneriffalla oppilaiden keskuudessa,( koulu aloitetaan 3 - 5 -vuotiaana), on tavattu oireita riisitaudista aiheuttajana aliravitsemus. Eletään vuotta a.D. 2013!! Tulevat kouluun saamatta minkäänlaista aamupalaa. Asia koskettaa toistaisen arvion mukaan n. 400 koululaista. Hetimiten on ko. perheille jaettu 3.000 annosta elintarvikkeita + ryhdytty kouluilla osittain aamupalan antoon. Kaikkea kornia tämä armoton alamäki poikii, mutta kaikeksi onneksi löytyy vielä voimavaroja ja puhtia välittömään vastaiskuun. (El Dia, 19.2.2013.

Tulppaanipuu kukkii parhaillaan:

Eteenpäin elävän mieli:

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Historian siipien havinaa...

 Klo 14.11 / 19,2 / 82%  aurinkoinen päätöspäivä.

Carnavals: Santa Cruzin karnevaaleja on juhlittu Euroopan aikaisesta asuttamisesta lähtien ja vuodelta 1605 on Gaspar Luis Hidalgon viittaus sukupuolen vaihtamisesta pukeutumalla, mikä hauskuuttaa yhä tänä päivänäkin.

1778 syntyivät Comprasas tanssiryhmät, Antonio Lopez.

1783 pormestari kielsi naamiot, tämä kielto tietty ingorerattiin ja aristokraatit ja rahvas jatkoivat sekoittumista toisiinsa juhlan aikana.Sekä Miguel Primo de Rivero (1923 - 1935) että kenraali Francesco Franco (1940 - 1976) julistivat karnevaalit kerrassaan  pannaan, mutta näppärästi jälleen kerran chicharerosit/santacruzilaiset kiersivät tämän eston yksinkertaisesti muuttamalla nimen Talvijuhliksi/Fiestas de Invierno. Näinä tuimina kieltovuosina Santa Cruz oli ainoa paikka Espanjassa Cadizin ja La Isletan, Las Palmas lisäksi, jossa perinne vahvasti eli.

Suosittu Murgas-ryhmäperinne; 1954 lähtien  "Afilarmonica NiFu-NiFa" ja tämä ryhmä  on edelleen vähintäinkin täysissä voimissaan. Pukeudutaan kirkuvanvärisiin klovniasuihin, soitetaan trumpetinomaisia puhaltimia, torvia, saksofoneja ja lauletaan kovaa & korkealta poliitikoista ja julkkiksista  tiukkaa satiirista lyriikkaa tasolla, joka ei välttämättä läpäise kynnystä  valtamedioissa.

Karnevaalijuliste on otettu käyttöön 1962 mm. kuuluisat Cesar Manrique, Paco Martinez ja Javier Mariscal ovat olleet asialla. Nykyisin asiasta järjestetään julkinen kilpailu. Vuodesta 1987 on käytössä ollut eri aiheinen teema: tänä vuonna "Bolywood" Santa Cruzissa ja täällä meillä "Comic Book Characters". Vuodesta 2000 lähtien Santa Cruz on ollut kunnianarvoisa Karnevaalipääkaupunki.

Vaikka karnevaaleja pidetään kristillisenä juhlana, juurien katsotaan ulottuvan Bacchusin pakanallisiin juhliin. Jotkut  sinnikkäät historioitsijat väittävät taustan juontavan Samariaan ja Egyptiin, niinkin kauas kuin aikaan 3000 eKr. Carnaval-sana juontuu latinasta: carnevarium = poistaa liha elikkä 40-päiväisen paaston aikaan.(Tenerife News, Edition 469, 15. - 28.2.2013).




Vihaat tai rakastat, juuri nyt ne ovat kohta ohi, -

Ensi vuoteen:

GRAN Coso Apoteosis, Karnevaaliparaati...

Klo 10.38 / 17 / 93% aamu valkeni kauniina ja kaupunki hiirenhiljaisena eilisen jäljiltä.

Päätöskulkue eteni kahden riehakkaan tunnin verran aurinkoisessa kelissä:


















Tänä auvoisena sunnuntaiaamuna klo 07.00 tapahtui yhtaikaisesti neljä merkittävää hyvinvointiamme edesauttavaa askaa: Orkka lopetti 11-tunnin yhtämittaisen urakkansa, kirkonkellot kumisivat seitsemän lyöntiä, iloiset katuharjapesulat jyristivät ympäriinsä ja minä tyttö nautin aamukahvit tähtikirkkaan taivaan alla terassilla.

Tämä päivä on asiaankuuluvasti omistettu lähinnä lapsille: pomppulinnaa, huvipuistomeininkiä, iltapäivätanssit livemusiikilla ja heti perään hipat päättyen JO 22.00....

Danza Kuduro y Barabara, berebere:

lauantai 16. helmikuuta 2013

XIX Maraton Masculina...

Klo 10.16 / 17,1 / 88% ja pilvetön taivas lupaa hyvää iltapäivän päätöskulkueelle.

Kopistiin käyntiin 413:n  osallistujan voimin,ainoana  edellytyksenä oli, että kantapään on oltava 8 cm:n verran irti maasta ja meitä naureskelijoita oli rapiat 30.000:














Silmät ristissä, kannat katossa: